r
Nosalty Logó

Mascarponés epertorta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edit
Mascarponés epertorta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.4 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1898.1 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    205 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    591 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1058 micro
Összesen 2132 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájába beletesszük a cukrot, habosra keverjük, majd a lisztet is beletesszük.
  2. A masszába óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc).
  3. Tortatányérra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A mascarponét a porcukorral simára keverjük, és belekeverjük a túrót és a vaníliaaromát. A torta tetejére simítjuk.
  4. Gyümölccsel ízlés szerint díszítjük, és a tortazselét a zacskón lévő útmutató szerint elkészítjük, majd a tetejére öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 29514
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 01.

Ajánló

Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyümölcstorta a család kedvence. Szülinapokra is ezt készítem. Most egy kis változtatást alkalmaztam. Puding helyett ezt a krémet raktam rá.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.