r
Nosalty Logó

Epres charlotte Boszi konyhájából

Boszi
Epres charlotte Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

700
Kalória
11.4g
Fehérje
85.2g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
164.7g
Víz
291g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
62.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 224 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    164.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 700 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.1 g

Zsír

  • Összesen
    215.1 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1746 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    695 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    511 g
  • Cukor
    375 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    988.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1008 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 4194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 224 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy nagy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni a sóval és a citromlével, majd ha már jó kemény, mehet bele a cukor.
  4. Ha a cukor már nem serceg, egyenként belekeverjük a tojássárgát, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, amit fakanállal vagy nagyon lassan kézi robotgéppel óvatosan eldolgozunk.
  5. A sütőpapíros tepsiben vékonyan elsimítjuk, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
  6. Ha elkészült, kiborítjuk a tepsiből, és lehúzzuk a sütőpapírt. Ha már langyos, szorosan belecsavarjuk egy konyharuhába.
  7. Ha már kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, és megkenjük az eperlekvárral, majd nagyon szorosan újra feltekerjük. Beletekerjük a konyharuhába addig, amíg előkészítjük a további fázist.
  8. Elkészítjük a krémet: a hideg tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, majd közben a használati utasításnak megfelelően beletesszük a zselatinfixet. Belekeverjük a porcukrot és a gyümölcsöt. Ha fagyos a gyümölcs, úgy mehet bele.
  9. Az egész masszát gyors mozdulatokkal átforgatjuk, és félretesszük.
  10. Egy megfelelő méretű tálat előveszünk, és a félujjnyira szeletelt piskótalapokkal kibéleljük, majd a krémet a bélelt piskótaformába öntjük.
  11. A még kimaradt piskótával beborítjuk az egészet, lefóliázzuk, és mehet a hűtőbe. Min. 2-3 órára, de jobb ha egy éjszakát hűl.
  12. Másnap kiborítjuk a formából, a tejszínhabbal és a gyümölccsel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x39

Nagylányomnak a szülinapjára készült. A képen látható, hogy nem piros a lekvár, vagyis nekem sárgabaracklekvárom volt most, de piros lekvárral szebben néz ki. A tetején nemcsak eper van, mert az kevés volt, így ribizli és meggy is látható a tetején. Ez a mennyiség nekem egy kb. 23 cm átmérőjű és kb. 9 cm magas tálban pont jól elfért. Én Hulala tejszínt használtam, ami édesítve van, így figyelni kell az édesítéssel. Kóstolni kell! Nem szabad nagyon megsütni a piskótát, mert ha kiszárad törik. Figyelni kell!

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...