Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teknős charlotte-torta

Teknős charlotte-torta
Teknős charlotte-torta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám névnapjára készítettem.:))Nagyon finom volt.:))

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojássárgákat 20 dkg cukorral 4 ek vízzel habosra keverjük.
  2. Tojásfehérjéhez hozzáadunk 4 ek vizet, keményre verjük, és 5 dkg cukorral tovább verjük.
  3. Liszt felét, amibe elvegyítjük a sütőport, hozzákeverjük a tojássárgájához, hozzáadjuk a hab felét, majd a többi lisztet és a megmaradt habot.
  4. Majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  5. Amikor megsült, vizes ruhával feltekerjük szorosan, és így hagyjuk kihűlni.
  6. Miután kihűlt, lekvárral megkenjük, és feltekerjük.
  7. Kibélelünk egy kerek tálat folpack-kal. A tekercset 1-1,5 cm széles szeletekre vágjuk, és a tálat kibéleljük vele (lábainak és a fejének hagyjunk meg)
  8. Krém: gyümölcsöt a cukorral, vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd összekeverjük a joghurttal.
  9. 1 dl vizet felforralunk, csomómentesre elkeverjük benne a zselatint, és a joghurthoz keverjük.
  10. Amikor már nem túl híg és nem dermedt meg, a kibélelt formába öntjük, és piskótaszeletekkel vagy babapiskótával befedjük.
  11. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk, fóliát eltávolítjuk. Fejét és a lábait mellé tesszük. Cseresznyebefőtt a szemei.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 297
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

teknős alakú piskótatorta, piskótatekercs-torta, teknős charlotte

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

704
cukor 25 dkg
tojás 4 db
víz 8 ek
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
zselatin 20 g
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
eper 20 dkg
gyümölcsjoghurt 5 dl
víz 1 dl
lekvár/ dzsem 5 ek