Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bejglimentő torta

Bejglimentő torta
Bejglimentő torta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony után megmaradt elég sok bejglink, ennek felhasználására hoztam össze ezt a "tortát". Az újévi ebédhez ettük desszertként. Ugyanezt a sütit piskótatekerccsel gyakran készítem, kevés munka van vele, és látványos az eredmény, az ilyen recepteket szeretem. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kb. 2 literes gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk úgy, hogy elég nagy rész kilógjon belőle, ezzel fogjuk betakarni majd a süti tetejét.
  2. Szeletekre vágjuk a maradék bejglit, többfélét használva, még látványosabb az eredmény. Lehet kicsit megszáradtat is használni, meg fog puhulni állás közben. A tál belső felületét a pereméig szorosan kibéleljük a bejgliszeletekkel, majd megkenjük a felületüket sárgabaracklekvárral. Szórunk bele egy-két maroknyi meggybefőttet.
  3. A tejből, cukorból és a pudingporból pudingot főzünk, egy kis vaníliakivonattal vagy vaníliaőrleménnyel felturbózzuk. A még meleg pudingot beletöltjük a kibélelt tálba.
  4. A maradék meggybefőttet a puding tetejére szórjuk, majd óvatosan befedjük az egészet a maradék bejgliszeletekkel. A folpack lelógó széleivel befedjük a tál tartalmát, ilyenkor óvatosan nyomogatva még el lehet egyengetni a süti tetejét, hogy egyenes legyen. Ez azért fontos, mert ez lesz a süti alja, ha nem egyenletes, akkor később széteshet.
  5. Hűtőbe tesszük pár órára vagy egy éjszakára, amíg a puding teljesen megköt. Ezalatt a bejgliszeletek is megpuhulnak és az ízek is összeérnek.
  6. A hűtőből kivéve a tálat kihajtogatjuk a folpack végeit, egy megfelelő méretű tortatálat vagy tányért szorítunk a tál tetejére, majd határozott mozdulattal fejre állítjuk az egészet. Így a tányér lesz alul, rajta a süti, majd a tál levétele után a folpackot is eltávolíthatjuk. Bonyolultan hangzik, pedig egyszerű művelet (én még sosem rontottam el). Így már tálalható. :)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 001
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Eviriki

Mióta szakács: 2016.01.01.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

charlotte torta, meggyes-pudingos charlotte bejglivel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M.Era
M.Era / M.Era Wed, 2016-12-21 00:17

Szia !
Idén több bejglit sütök, hogy ezt megtudjam csinálni :) tavaly óta erre készülök :)
Békés boldog karácsonyt mindenkinek,
Erika

Eviriki
Eviriki / Eviriki Wed, 2016-12-21 07:14

Hú, ez igazán megtisztelő! :) Remélem sikere lesz :) Békés karácsonyt neked is!
Évi

evacili
evacili Wed, 2016-01-13 15:45

Szuper ötlet!!! Nagy charlotte készítő vagyok, de ez nem jutott eszembe.

Eviriki
Eviriki / Eviriki Wed, 2016-01-13 14:34

Köszi :) Nem egy bonyolult recept, és így tényleg elfogyott a maradék beiglink.

504
tej 1 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
vanília kivonat 1 kávéskanál
cukor 5 dkg
sárgabaracklekvár 8 ek
meggybefőtt 20 dkg
bejgli 40 dkg