Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres bodzaszörp

Epres bodzaszörp
Epres bodzaszörp
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a szörpnek  az elkészítéséhez szintén egy újság gasztro melléklete adta az ötletet. Természetesen ezt sem pont úgy készítettem el, ahogy le volt írva. Átgondoltam, és annak alapján, egy valóban nagyon finom, összetett ízű, üdítő finomság született!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ebből a mennyiségből kb. 8 liter lett.

Természetesen az elkészítési időben az egy napi virágáztatás nincs benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3,5 liter vízben egy napot áztatjuk a bodzát.
  2. Másnap mindenestől tűzre tesszük. Hozzáadjuk a 3 kg cukrot, a menta és a citromfű ágacskákat.
  3. 15 perc forralás után leszűrjük, a virágokat is jól kinyomkodjuk.
  4. Az epret tisztítás után 1/2 liter vízzel összeturmixoljuk, a leszűrt bodzalébe öntjük.
  5. Hozzáadjuk a citromsavat, rövid ideig összeforraljuk, még forrón üvegekbe töltjük.
  6. Amit frissen fogyasztunk, abba nem teszünk tartósítót, csak abba, ami a spájzba kerül télire.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 842
elküldve: 7
receptkönyvben: 141
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodzaszörp eperrel, eperturmixos bodzaszörp, epres bodzás szörp

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarabell
sarabell Mon, 2014-06-09 13:16

Nagyon finom lett,a kisfiam nagy rajongója,biztos jövőre is el lesz készítve.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-05-29 22:10

Nagyon finom lett - köszönöm.

suvkat2
suvkat2 Wed, 2013-05-29 18:09

Ez is nagyon finom lett, akárcsak a mentaszörp! Még a narancsos epret is ki fogom próbálni. Több ilyen finomság nincs a tarsolyodban? Örülnék, ha felraknál még ilyeneket. Az eddigieket pedig köszönöm!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2013-06-02 19:20

Kedves suvkat2 !
Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és neked is elnyerte a tetszésedet. Most nem vagyok olyan kreatív, sajnos egészségügyi okok miatt. De igyekszem összeszedni magam, és ha kipróbálok vagy elkészítek valamit, azt biztosan felteszem !További jó munkát kívánok a konyhában, és természetesen szívesen megosztom veled is az " újdonságokat !" Üdv: Anci

996
cukor 3 kg
víz 3.5 l
eper 50 dkg
víz 5 dl
bodzavirág 30 db
menta 6 szál
citromfű 1 csokor
citromsav 30 g
befőtt tartósító 1 csomag