Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyszörp

Meggyszörp
Meggyszörp
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ipari mennyiségben már nem tud az ember meggybefőttet és fagyasztott meggyet gyártani.
Egy másik feldolgozási mód a szörpkészítés.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

a meggyhúsból meggylekvárt készítsünk

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és húsdarálón ledaráljuk.
  2. Vékony tüllön átszűrjük, és hagyjuk jól kicsöpögni a levét.
  3. Minden liter léhez 1 kg cukrot és 1 tk borkősavat adunk. Többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.
  4. Ha frissen fogyasztjuk, akkor üvegekbe töltjük, és fogyasztásig a hűtőszekrényben tároljuk.
  5. Amennyiben télire szeretnénk eltenni, ép zománcú fazékba töltjük, és forrástól számított 2-3 percig főzzük. Azon forrón üvegekbe töltjük, és lekötözzük. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, majd az üvegeket a kamra polcaira állítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 101 938
elküldve: 10
receptkönyvben: 449
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: ital
adag: 12 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2010-07-10 23:50

Kedves zederta!
Három befőzős meggyes receptedet képpel és linkkel kiraktuk a facebook oldalunkra!
NoSalty.hu

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-09-14 11:55

Én tartósító szer nélkül csak forralva raktam el és nagyon finom lett.
De hasonlóan jártam el.Sőt a visszamaradt meggyet is forraltam és dunsztoltam kiváló sütire.Zselatinnal.

Tobzocska
Tobzocska Thu, 2009-09-17 15:51

Hali.Én piskótát sütök benne pudingkrém a tetejére túró zselatinnal és rá a meggy zselatinnal.És isteni meg egyszerűűűűűű

1239
meggy 3.5 kg
nádcukor 3.5 kg
borkősav 3.5 teáskanál