Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Levendulaszirup - ahogy Helena készíti

Levendulaszirup - ahogy Helena készíti
Levendulaszirup - ahogy Helena készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyugtató hatása van a levendulának. Amikor leszűrjük, újra forraljuk át, és forrón üvegbe öntjük, száraz dunsztba tesszük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Hűtőben tárolva 6 hónapig is tárolható, akkor nem kell száraz dunsztba tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet cukorral feltesszük főni.
  2. Ha a cukor elolvadt, akkor hozzáadjuk a virágot, és 15 percig főzzük.
  3. Levesszük, és hozzáadjuk a szárított virágot.
  4. A citrom levét kifacsarjuk, és a sziruphoz adjuk.
  5. Langyosan leszűrjük, üvegbe öntjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 558
elküldve: 1
receptkönyvben: 131
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szirup levendulából, nyugtató hatású szirup, levendulalé

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bernatp
bernatp / bernatp Tue, 2015-02-17 14:44

Kedves Helena! Nincsen véletlenül elírás a hozzávalóknál? 40 dkg szárított levendulavirág kell hozzá? Köszönöm.

bernatp
bernatp / bernatp Tue, 2015-02-17 21:59

Kedves Helena! Én például drogériában vásároltam szárított morzsolt levendulavirágzatot, ez esetben hány grammot kell beletennem? (Feltehetőleg mások is hasonló formában jutnak hozzá a levendulához.) Köszi a választ!

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2015-02-21 15:54

Próbáld meg 40 grammal.Én valójában nem mértem, látszatra tettem bele. Minnél több van benne,annál erősebb lessz ízre és illatra is.
Üdvözlettel,Helena

DBrigi
DBrigi / DBrigi Tue, 2012-05-01 15:08

Szia! szeretném megkérdezni, hogy "friss" virágból is elkészíthetem? Mert a fűszernövényes kertemben nyílni fog rengeteg...

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-05-02 22:51

Még nem próbáltam frissből készíteni, de szerintem nem lehet elrontani,csak gondolom több kell belőle.Helyedben én megpróbálnám,de dunsztold ki,mert anélkül csak a hűtőben tárolható.

helena26
helena26 / helena26 Sat, 2011-10-29 23:37

A cukrot elolvasztani,mire felforr a cukor elolvad időközönként megkevergetjük,majd a virágot beleszórjuk,a citrom levét,15 percig főzzük,és addig benne hagyjuk,míg ki nem hül.

alexa88
Lüszikukta / alexa88 Mon, 2011-10-17 19:09

Szia! Pontosan mikor is teszem bele a virágot? ha a cukor elolvadt és leveszem a gázról majd úgy adom hozzá, 15perc és utána a citrom? Köszi

970
víz 1 l
cukor 1 kg
citromlé 1 citromból nyert
levendula 40 db