Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres bodzás pohárkrém

Epres bodzás pohárkrém
Epres bodzás pohárkrém
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eper és bodza szezonja van, egy különleges pohárkrém erre az időszakra.

Annófalva blogon is megtekinthető a recept, több másikkal együtt!

http://annofalva.blogspot.hu/

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először felverjük a tejszínhabot, belekeverjük a tejfölt. Majd ízesítjük a krémet a bodzaszörppel, vaníliás cukorral és egy csipet sóval. (A bodzaszörp mennyisége attól függ milyen erős ízű a szörpünk.)
  2. Az epret apró kockákra vágjuk és egy kevés bodzaszörppel (néhány korty) közepes lángon összeforraljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és hagyjuk kihűlni.
  3. Rétegzésnél egy adag tejszínkrémet teszünk a poharak aljába, ezt követi egy eperdzsem réteg. A poharak szélét pedig vékony eperszeletekkel díszítjük. Az epres rétegekbe friss epret is szórhatunk, úgy még finomabb!:)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

AnnóFalva

Mióta szakács: 2015.03.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bodza-eper krémdesszert, édes gyümölcsös pohárkrém, bodzás-epres desszert

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

523
habtejszín 3 dl
szörp 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 3 ek
eper 200 g
zselatin 3 teáskanál