r
Nosalty Logó

Epres-bazsalikomos tejberizs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Epres-bazsalikomos tejberizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tejberizshez

A tálaláshoz

Összesen 115 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    161.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1587 micro
Összesen 575 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    345 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    776 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3492 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6348 micro
Összesen 2292 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tejberizshez

  1. Az epret megmossuk és kicsumázzuk, majd leturmixoljuk a tejjel. Az epres tejet sűrű szűrőn leszűrjük, hogy az apró magok ne kerüljenek bele a tejberizsbe. A citromot megmossuk és krumplipucolóval levágunk belőle két nagyobb csíkot.
  2. Egy fazékba tesszük a rizst, cukrot, bazsalikomot, citromhéjat és a félbevágott vaníliarudat a kikapart magvakkal. Hozzáöntjük az epres tej egyharmadát, majd közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzni kezdjük. Ha felszívta, hozzáadjuk a második harmadot, majd végül a maradékot is.
  3. A kész tejberizsből kihalásszuk a bazsalikomszárakat, citromhéjakat és vaníliát, majd a maradék citrom reszelt héjával ízesítjük. Friss eperlekvárral és bazsalikomos olajjal tálaljuk.

A tálaláshoz

  1. Az epret felkockázzuk, majd elkeverjük a citromlével és cukorral. Felhasználás előtt legalább 20 percet állni hagyjuk, hogy levet ereszthessen. A bazsalikom leveleit egy mozsárba tesszük az olívaolajjal, majd durvára törjük, hogy az olaj átvegye a színét, ízét. A még meleg tejberizst ezekkel a kiegészítőkkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 480
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 30.

Receptkategóriák

Epres-bazsalikomos tejberizs
Lakos Benedek 269 recept

Az egy dolog, hogy ez a tejberizs rózsaszínben pompázik, csodásan krémes szemei epres tejben főnek készre, de mindennek tetejében még némi fűszeres bazsalikommal is kiegészül, ami meghökkentően jól áll az édességnek. Nyári kaland, valaki?

Hozzávalók

A tejberizshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek