r
Nosalty Logó

Epres-banános-áfonyás joghurtkrém

Glaser
Epres-banános-áfonyás joghurtkrém
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

444
Kalória
10.6g
Fehérje
40.3g
Szénhidrát
27.4g
Zsír
143.3g
Víz
106.5g
Koleszterin
483mg
Élelmi rost
29.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    143.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    109.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2327.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    754 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.1 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    573.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1052 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1032 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1769 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A banánt a citromlével pürésítjük.
  2. A joghurtot simára keverjük a ricottával és a cukorral. A kicsavart zselatint felolvasztjuk, és a krémhez keverjük.
  3. A krémet 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik harmadhoz keverjük az eperlekvárt, a másodikhoz a pürésített banánt, a harmadikhoz az áfonyalekvárt. A krémeket a hűtőbe tesszük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, körülbelül 4 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot három egyenlő részre osztjuk, és a kocsonyásodó krémekhez keverjük.
  5. A krémeket 4 pohárba rétegezzük: epres, banános és rá az áfonyás. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. A maradék tejszínnel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p

Sajnos a képen az epres réteg alig különbözik a banános rétegtől, jobb lett volna málnalekvárral készíteni. Ha nagyon magos a lekvár, melegítsük fel, és passzírozzuk át egy sűrű szitán.

További receptek

Madártej

Az egyik legfinomabb és legegyszerűbb desszertünk a madártej, amit talán nem készítünk olyan gyakran, mint érdemes lenne. Hiszen nincs is jobb, mint a hűvös, nagyon vaníliás, híg ...

Rosanics Petra

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...