Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az én házi kenyerem - Házi fehér kenyér 8.

Az én házi kenyerem - Házi fehér kenyér 8.
Az én házi kenyerem - Házi fehér kenyér 8.
80 perc / előkészület: 10 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy megvettük a kenyérsütő gépet, próbálkoztam kenyeret sütni, de az a forma, amit a gép készít, sehogy sem tetszett nekünk. Ezért gondoltuk a párommal, hogy sütőben kellene a műveletet befejezni. Először zsömléket csináltunk, de most már hosszú ideje a legjobban bevált ez az Erzsébet kenyérhez hasonló forma. Van, amikor teszek bele hagymát, szezámmagot, lenmagot, zöldfűszereket, de ezek nélkül is nagyon finom. Tényleg nem bonyolult és összehasonlíthatatlan az íze a közértben vásárolthoz képest. És az sem elhanyagolható, hogy tudjuk, mi van benne.
A fenti mennyiségből 1,1 kg kenyér lesz.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyérsütő gépbe először belerakjuk az élesztőt. Erre öntjük a lisztet, majd tesszük rá a sót, cukrot és végül a vizet.
  2. A gépet a 8-as dagasztóprogramra állítjuk.
  3. Ahogy a tészta megkelt, gyúródeszkára helyezzük, kicsit átgyúrjuk és két részre osztjuk. A két részre osztott tésztát kenyérformára alakítjuk, tepsibe rakjuk.
  4. Közben a sütőt 250 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy edényben teszünk bele vizet. Konyharuhával letakarva addig kelesztjük a kenyereket, amíg a sütő fel nem forrósodik a megadott hőfokra.
  5. A kenyereket betesszük sülni, ekkor visszavesszük a hőfokot 220 fokra.
  6. Mikor megsült a kenyér, a sütőt kikapcsoljuk, a kenyerek tetejét vízzel megkenjük és letakarva hagyjuk a tepsiben hűlni.

  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 875
elküldve: 2
receptkönyvben: 197
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

annie

Mióta szakács: 2010.07.11.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fehér kenyér házilag, kenyérsütő gépben dagasztott kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szeva50
Szeva / Szeva50 Wed, 2010-09-15 23:58

A kenyérsütőgépet én is csak kenyér, kalács, pogácsa dagasztásra használom évek óta. Az otthoni kenyérnek további előnye, hogy ebből 1 szelet = 2 szelet bolti kenyérrel laktató- szempontból.

annaetel
annie / annaetel Thu, 2010-09-16 09:15

Eddig féltem kelt tésztát készíteni, de most már nem is látom ördöngősnek. És valóban egy szelet otthoni kenyér felér 2 szelet boltival. A párom pedig igen sok kenyeret eszik és nem mindegy. Ja és amiért irigylem, nem látszik meg rajta.

Cilavirág
Horváth Orsi / Cilavirág Wed, 2010-09-15 19:16

a kenyérsütőmet én is már csak dagasztásra használom... ;) legközelebb tegyél bele 2 ek olajat, és egy csipet aszkorbint, csodákat tesz! :) valamint feltétlen keresd meg a Limara péksége blogot, nekem az összes kenyérreceptem onnan van, egytől-egyig fantasztikusak! további jó sütögetést!

annaetel
annie / annaetel Thu, 2010-09-16 09:13

Kedves Cilavirág!

Nagyon köszönöm az ötleteket. Kipróbálom és az eredményről írni fogok. További kellemes napot.

645
finomliszt 70 dkg
instant élesztő 1 tasak
1 kk
cukor 1 késhegynyi
víz 4 dl