Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű vaníliás őszibaracklekvár

Egyszerű vaníliás őszibaracklekvár
Egyszerű vaníliás őszibaracklekvár
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még tavaly nyáron találtam egy kis lekváros füzetkében. Még akkor elkészítettem a lekvárt, ami nagyon ízlett az egész családnak. A teljes cukormennyiség beletétele előtt érdemes kóstolni, mert nekem túl édes lett a végeredmény. Ajánlom a kezdő lekvárfőzöknek, én is ezzel a recepttel avatódtam! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöt, a narancslét és a vaníliás cukrot egy edénybe tesszük.
  2. A dzsemfixet egy kevés cukorral elkeverjük, és szintén az edénybe tesszük.
  3. Állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk a hozzávalókat.
  4. A maradék cukrot is belekeverjük, újabb forrásig folyamatosan keverjük.
  5. 3 percig hagyjuk forrni, majd elkészült a lekvárunk.
  6. Előkészített üvegekbe (kb. 6 db 200 ml-es) töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 309
elküldve: 3
receptkönyvben: 100
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

baracklekvár vaníliával, vaníliás őszibaracklekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

479
őszibarack 800 g
narancslé 150 ml
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 350 g
dzsemfix 2 csomag