Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő lekvár

Feketeerdő lekvár
Feketeerdő lekvár
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sógornőmtől hallottam ezt a receptet, azonnal kipróbáltuk.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Önmagában is nagyon finom, de palacsintába vagy kenyérre kenve még jobb. Díszes üvegben akár ajándékként is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az üvegeket, amibe a lekvárt kívánjuk tenni, jó forró vízben mosogatószerrel elmossuk, lecsöpögtetjük, előkészítjük.
  2. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük.
  3. A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ne égjen oda).
  4. Beletesszük a csokit, és folyamatos keverés mellett a lekvárt (vagy dzsemet) legalább 3 percig zubogva forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
  5. Az előkészített üvegeket azonnal peremig öntjük, befőző fóliával lefedjük, majd jól lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.
  6. A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 525
elküldve: 0
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kittusca

Mióta szakács: 2013.04.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokis meggylekvár, étcsokoládés meggydzsem, meggylekvár csokidarabokkal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

357
meggy 4 kg
cukor 240 g
dzsemfix 4 csomag
étcsokoládé 100 g