r
Nosalty Logó

Feketeerdő lekvár

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kittusca
Feketeerdő lekvár
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 3567 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 357 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2924.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    746 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.6 g
  • Cukor
    657 mg
  • Élelmi rost
    84 mg

VÍZ

  • Összesen
    3101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27746 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3091 micro
Összesen 3567 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    625 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 81 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket, amibe a lekvárt kívánjuk tenni, jó forró vízben mosogatószerrel elmossuk, lecsöpögtetjük, előkészítjük.
  2. Az előkészített gyümölcsöt nagyon apróra vágjuk vagy pépesítjük.
  3. A gyümölcsöt, a kimért cukrot és a dzsemfixet egy főzőedénybe öntjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk (vigyázzunk, hogy ne égjen oda).
  4. Beletesszük a csokit, és folyamatos keverés mellett a lekvárt (vagy dzsemet) legalább 3 percig zubogva forraljuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről.
  5. Az előkészített üvegeket azonnal peremig öntjük, befőző fóliával lefedjük, majd jól lezárjuk, és legalább 5 percre fejre állítjuk.
  6. A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőben tároljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5887
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 25.

Ajánló

Önmagában is nagyon finom, de palacsintába vagy kenyérre kenve még jobb. Díszes üvegben akár ajándékként is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő lekvár
Kittusca 22 recept

A sógornőmtől hallottam ezt a receptet, azonnal kipróbáltuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...