r
Nosalty Logó

Egyszerű mákos guba ropogós cukormázzal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ada
Egyszerű mákos guba ropogós cukormázzal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3867 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    84.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4075.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    1140 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1934 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    169.1 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8151 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    3330 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    615 mg
  • Foszfor
    1736 mg
  • Nátrium
    2280 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.9 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 3867 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kissé másnapos-harmadnapos kifliket felkarikázzuk.
  2. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és mehetnek bele a kiflikarikák. Többszöri átforgatással kicsit megpirítjuk a vajon a kiflikéket, majd megszórjuk 4-5 evőkanál porcukorral, és tovább pirítjuk. A lényeg, hogy a cukor elolvadjon és kissé rákaramellizálódjon a kiflikarikákra. Így egy zamatos vajas-pörköltcukros, ropogós kiflikupacot kapunk.
  3. A tejet a 3 csomag vaníliáscukorral, 2-3 evőkanál porcukorral, valamint a fél csomag vaníliás pudinggal addig melegítjük, amíg forró nem lesz, de nem forraljuk fel. Aki akarja hagyhatja kicsit sűrűsödni - én nem szeretem a pudingos állagot. És természetesen lehet több/kevesebb cukorral is ízlés szerint.
  4. Előveszünk egy közepes tálat és jöhet a rétegezés. Egy réteg kiflikarika, kb. az egész egyharmada, megszórjuk egy-két evőkanál darált mákkal és egy-két evőkanál porcukorral, majd meglocsoljuk a vaníliás tej egyharmadával. Majd jöhet a következő réteg.
  5. Persze azt is lehetne, hogy a kiflikarikákat a mákkal és a porcukorral alaposan összekeverjük, majd rácsorgatjuk a vaníliás tejet, és ismét összeforgatjuk. Én csak azért csinálom így, mert a felső réteg így nem kap sok tejet és finom ropogós marad, míg alul ott vannak az igazán jól átázott kiflidarabok, és a kettő - az átázott és a szárazabb ropogós darabok - együtt a legfinomabb. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 71577
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

10 évente egyszer megkívánom a mákos gubát, de valami finomabbat akartam a hagyományos íznél. Így született ez a recept, ezentúl mindig így fogom készíteni és lehet hogy nem csak 10 évente egyszer :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek