Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos guba Ottitól

Mákos guba Ottitól
Mákos guba Ottitól
25 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és nagyszerű.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bagetteket felkarikázzuk, és megszárítjuk, esetleg megpirítjuk. A tej egy részét meglangyosítjuk a porcukorral és a vanília aromával. Ezt a két összetevőt összekeverjük, és hagyjuk állni, hogy a bagettkorongok jól magukba szívják a vaníliás édes tejet.
  2. A pudingot a leírás szerint elkészítjük, kicsit több tej hozzáadásával, hogy egy vaníliaöntetet kapjunk, ne kemény pudingot.
  3. A mákot a cukorral kikeverjük.
  4. Formagyűrűbe helyezzük a vaníliás tejbe áztatott bagettet, majd ráhalmozzuk a mákot, és levesszük róla a gyűrűt, meglocsoljuk vaníliaöntettel és csokoládéforgáccsal. Máris kész az isteni finom mákos guba.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 580
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Otti

Mióta szakács: 2014.02.23.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mennyei mákos guba, mákos guba bagettből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1065
bagett 1 kg
porcukor 10 dkg
tej 2 l
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaníliaaroma 5 ml
cukor 10 dkg
mák 30 dkg
csokoládéforgács 1 ek