Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából

Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából
Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Íme, itt van Marika néni konyhájából, egyenesen Kistarcsáról: igazi házi nudli. Ha eddig sosem készítetted el épp itt az ideje, bármikor isteni!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

ajánlat

Maradék krumpliból, vagy csak úgy, készítsük el ezt az egyszerű ételt, úgy ahogyan Marika néni csinálja. Egy tipp: zsemlemorzsa helyett cukros-mákkal is megszórhatjuk a nudlit, úgy is isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Felteszünk sós vizet forralni a krumplinak. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és megfőzzük a vízben.
  2. Ha elkészült, és langyosra hűlt, akkor krumplinyomón áttörjük. Összekeverjük a liszttel és sózzuk. Bár megadtuk a liszt mennyiségét, Marika néni azt mondja, hogy annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy egy jól gyúrható ruganyos tésztát kapjunk, ami nem ragad.
  3. A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. egy centi vastagra nyújtjuk. A kör alakúra nyújtott tésztából kb 5 centi széles szalagokat vágunk . A szalagokból pedig egy centi széles kis csíkokat. A kis csíkokat tenyérrel kicsit meghengergetjük, így sodorjuk meg a nudli alakját.
  4. Vizet forralunk - akár ugyanabba a lábasba, amibe a krumplit megfőztük. Ezt a mennyiségű nudlit kb. két részletben főzzük meg. A nudlik vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Miután kiszedtük őket várjunk, míg a víz újból felforr, s dobjuk bele a többi nudlit.

A morzsához

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba belekanalazzuk az zsírt, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt.
  2. A nudlikat, miután lecsepegtettük beleszórjuk a zsemlemorzsába, összekeverjük, majd tálalhatunk.

A tálaláshoz

  1. Porcukorral, lekvárral, de zsemlemorzsa helyett, akár cukros-mákkal is tálalhatjuk. Bárhogyan finom.
  • elkészítettem: 201 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 3 848
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1174 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, húsvét, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

nudli , krumplinudli , angyalbögyörő , smarni , gnocchi , sztrapacska , haluska

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

519
burgonya 50 dkg
finomliszt 30 dkg
1 kávéskanál
zsemlemorzsa 4 ek
sertészsír 2 ek
porcukor 2 ek
mák 2 ek
lekvár/ dzsem 2 ek