r
Nosalty Logó

Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Egyszerű krumplis nudli Marika néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 2070 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 519 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3459.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 2070 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Felteszünk sós vizet forralni a krumplinak. A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és megfőzzük a vízben.
  2. Ha elkészült, és langyosra hűlt, akkor krumplinyomón áttörjük. Összekeverjük a liszttel és sózzuk. Bár megadtuk a liszt mennyiségét, Marika néni azt mondja, hogy annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy egy jól gyúrható ruganyos tésztát kapjunk, ami nem ragad.
  3. A tésztát ezután lisztezett deszkán kb. egy centi vastagra nyújtjuk. A kör alakúra nyújtott tésztából kb 5 centi széles szalagokat vágunk . A szalagokból pedig egy centi széles kis csíkokat. A kis csíkokat tenyérrel kicsit meghengergetjük, így sodorjuk meg a nudli alakját.
  4. Vizet forralunk - akár ugyanabba a lábasba, amibe a krumplit megfőztük. Ezt a mennyiségű nudlit kb. két részletben főzzük meg. A nudlik vannak készen, ha feljönnek a víz tetejére. Miután kiszedtük őket várjunk, míg a víz újból felforr, s dobjuk bele a többi nudlit.

A morzsához

  1. Amíg fő a nudlink, addig egy lábosba belekanalazzuk az zsírt, rászórjuk a zsemlemorzsát, s folytonos keverés közben addig pirítjuk, amíg elkezd színesedni, barnulni. Ekkor elzárjuk alatta a gázt.
  2. A nudlikat, miután lecsepegtettük beleszórjuk a zsemlemorzsába, összekeverjük, majd tálalhatunk.

A tálaláshoz

  1. Porcukorral, lekvárral, de zsemlemorzsa helyett, akár cukros-mákkal is tálalhatjuk. Bárhogyan finom.
  • Elkészítettem: 201 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 7070
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 08.

Ajánló

Maradék krumpliból, vagy csak úgy, készítsük el ezt az egyszerű ételt, úgy ahogyan Marika néni csinálja. Egy tipp: zsemlemorzsa helyett cukros-mákkal is megszórhatjuk a nudlit, úgy is isteni!

Receptkategóriák

Íme, itt van Marika néni konyhájából, egyenesen Kistarcsáról: igazi házi nudli. Ha eddig sosem készítetted el épp itt az ideje, bármikor isteni!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A morzsához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.