r
Nosalty Logó

Bombabiztos házi kenyér

Kgergely
Bombabiztos házi kenyér
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

663
Kalória
18.2g
Fehérje
133.8g
Szénhidrát
6.3g
Zsír
125.3g
Víz
-
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
847.5mg
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1076 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    125.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 663 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6327 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    4303 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    535 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    501.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 2651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

  1. Mérlegen mérjük ki az összetevőket és tegyük egy nagyobb dagasztó-kelesztő tálba, nem kell melegíteni, felfuttatni, mehet minden egybe rögtön.
  2. Jó alaposan gyúrjuk össze (5-10perc elég) az alapanyagokat, egy kanállal le tudjuk szedni a kezünkről a ráragadt tésztát. Tegyük rá a kelesztőtál tetejét, vagy folpackal fedjük le.
  3. Amennyiben este gyúrtuk be, akkor reggelre már szépen megkel, ha reggel állunk neki akkor 4-5 órát érdemes állni hagyni szobahőmérsékleten. Ne tegyük radiátorra, de nyitott ablak alá se.
  4. Miután megkelt, egy lisztezett felületen lapogassuk ki egy kissé, majd jobbról balról hajtsuk középre az 1/3-át, ismét lapogassunk rajta és fölülről, alulról is hajtsunk egyet, majd lisztezett felületen görgetve nyújtsuk széjjelebb, tegyük egy enyhén liszttel megszórt tepsibe, majd a tepsiben csavarjunk egy fordulatot a sarkain, hogy az egész tészta egy kicsavart törülközőre hasonlítson. Ekkor hagyjuk még lefedve 15-30 percet pihenni.
  5. A sütőt 15 perccel előmelegíteni érdemes 200 fokra, két bögre vizet tegyünk alá, akár egy sütőtálcára.
  6. A kenyeret sütőbe rakva 10 percig kell 200 fokon, majd lejjebb véve még 40 percig 180 fokon sütni. Ízlés, és gyúrás kérdése, ha vékonyabb a kenyér akkor kevesebb idő is elég neki, ha egy nagyobb darabot sütünk akkor több idő kell, amikor már reped-dagad, és kap egy kis pirult színt, akkor kell még 5 percet hagyni neki bent.
  7. Sütőből kivéve érdemes egy konyharuhával letakarni. Jó sütést! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...