Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barackos cseresznyeszósz

Barackos cseresznyeszósz
Barackos cseresznyeszósz
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kollégisták konyhai kreativitása még mai napig mélyen él bennem: Mi van a spájzban, hűtőben? Mit lehet belőle összehozni? Most ez lett! Pikáns, laktató, gyümölcsös, gyors! Jó étvágyat! (^_^)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült, fűszeres húsok mellé ideális köret. De a félkész, mirelit panírozottak is (mint a képen látható), jól megférnek egy étkezésben vele. Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A befőtteket lehetőleg a saját levével és annyi vízzel, hogy bőven ellepje a gyümölcsöket, feltesszük főni. 
  2. Amikor felforrt, beletesszük a vanillint, a cukrot és a citrom lé/aroma kivételével a fűszereket. Figyeljünk, hogy mennyire édes a befőttek alapleve - könnyen túl lehet édesíteni. 
  3. Ha a fűszerek elolvadtak, elkeveredtek a lében, kiveszünk egy merőkanálnyit a léből, összekeverjük a tejjel, és a 2 cs pudingport csomómentesen elkeverjük benne, majd tartalék lángon tartva - folyamatos keverés közben- besűrítjük vele a szószt. 
  4. Érdemes folyamatosan keverni ezután, mert - mint a puding általában - lassan forr fel, de ha egyszer igen, akkor aztán nagyon hirtelen, és olyankor leragadhat, összecsomósodhat. Kár lenne érte.
  5. Újraforráskor érdemes megkóstolni - ilyenkor még lehet egy picit után- igazítani a fűszereket, ha valami nem elég, majd belecsepegtetjük a citromot, összekeverjük, és elzárjuk alatta a tüzet.
  6. Melegen is finom, de kihűtve az ideális, mint a gyümölcsmártások általában. 
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Talina

Mióta szakács: 2013.04.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsszósz, pikáns gyümölcsszósz, barackos gyümölcsszósz, cseresznyeszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1848
cseresznyebefőtt 500 dkg
barackbefőtt 500 dkg
vaníliás pudingpor 200 g
cukor 4 ek
citromlé 1 ek
fahéj 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
ánizs 1 teáskanál
szegfűszeg 4 db
1 g
tej 1 dl
vaníliás cukor 30 g