r
Nosalty Logó

Egészben kicsontozott töltött csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
molnatbela55
Egészben kicsontozott töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2769 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1034.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    809 micro
Összesen 692 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    225.9 g

Zsír

  • Összesen
    192.3 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4136.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2273 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1353.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1031 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    1137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2320 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3237 micro
Összesen 2769 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megtisztítjuk, a tokokat és zsírmirigyet eltávolítjuk A szárnyvégeket levágjuk.
  2. A csirke hátán lévő bőrt a gerincéig bevágjuk. A nyakbőrt kivéve, a gerinc mentén a faráig végigvágjuk. Vékony pengéjű, éles késsel elkezdjük lefejteni a bőrös húst a csontvázról először egyik, majd másik oldalról. A szárnytőnél lévő ízületnél kezdjük el a csont eltávolítását, majd haladunk a szárnyközépnél a szárny vége felé.
  3. Bal kézzel húzva a húst, jobb kézzel meg a késsel fejtjük le a húst a csontról. Ezután a mellcsontról lefejtjük a húst. Majd a combokról is lefejtjük a húst. Amikor sikerült a csontvázat eltávolítani, a nyakbőrt visszanyomjuk az ujjunkkal a csirke belső oldalába.
  4. Ugyanígy visszanyomjuk a szárnyakat és a combokat is. A mellehúsát kézzel hosszanti irányban szétválaszthatjuk, hogy később jobban bejárja a fűszer. A hagymákat megtisztítjuk, felaprítjuk.
  5. A petrezselyemzöldet megmossuk, majd felaprítjuk. A csirke belsejét és külsejét bedörzsöljük a sült csirke fűszerkeverékkel és a sóval is. A vajon megdinszteljük a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombákat is, ezeket is dinszteljük, majd fűszerezzük. Félretesszük hűlni, ha kézmelegre kihűlt, hozzáadjuk a nyers tojást és a petrezselyemzöldet és összekeverjük.
  6. A csirkét bőrével lefelé a munkaasztalra tesszük és elterítjük rajta a tölteléket. Összeillesztjük a félbevágott részeket és összetűzzük a fogpiszkálókkal. Egy megfelelő méretű jénai tálba beletesszük a csirkét úgy, hogy a összetűzött része felül legyen, így nem ragad az aljára a töltelék.
  7. Kb. 20 percig sütjük légkeveréses sütőben 140 C fokon, majd átfordítjuk és az ellentétes oldalát is és 20 percig sütjük. Ezután a maradék két oldalát is ugyanennyi ideig sütjük, szép barnás pirosra.
  8. Ha megsült, 10-15 percig pihentessük, majd keresztirányban szeleteljük fel kb. 3 cm-es szeletekre. Megjegyzés: Így mindenkinek egyenlően jut a húsos részekből. A csontváz és a szárnyvégek jók lesznek leves alapnak.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 873
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben kicsontozott töltött csirke
molnatbela55 11 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek