r
Nosalty Logó

Egész zöldbab télire

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egész zöldbab télire
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 409 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4092 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 27 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    2405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1192.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    568 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    436 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    911 micro
  • β-karotin
    5003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8448 micro
Összesen 409 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.6 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37546.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    4898 mg
  • Vas
    136 mg
  • Magnézium
    3301 mg
  • Foszfor
    5016 mg
  • Nátrium
    24047 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    920 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    356 mg

VÍZ

  • Összesen
    11922.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4620 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1610 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5676 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4356 micro
  • Kolin:
    2020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9108 micro
  • β-karotin
    50028 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84480 micro
Összesen 4092 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 27 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbab tetejét és végét lecsípjük. Ha gondoljuk, fel is darabolhatjuk. Megmossuk, és az esetleges hibákat kivágjuk.
  2. Egy fazékban vizet forralunk, és beledobjuk a babot. 10 percig előfőzzük. Az üvegeket közben elmossuk és lecsepegtetjük.
  3. Ha letelt a 10 perc, akkor hideg vízbe rakjuk 2 percre.
  4. Megtöltjük vele az üvegeket, és mindegyik tetejére 1 teáskanál sót rakunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy legyen 1 ujjnyi hely az üveg szájától képest. Mindegyik üveg tetejére 1 késhegynyi Na-benzoátot teszünk.
  5. Rácsavarjuk a tetőt szorosan.
  6. Egy nagy fazék aljába 3-4 konyharuhát teszünk, és beleállítjuk az üvegeket. Annyi vizet öntünk rá, hogy 3 ujjnyira ellepje az üvegeket. (Ha nem tetőt, hanem csak celofánt raktunk az üvegekre, akkor elég az üveg válláig tölteni vízzel.)
  7. Feltesszük a gázra, és forrástól számított 120 percig teljes lángon fedő alatt dunsztoljuk.
  8. Ha letelt az idő, akkor elzárjuk a gázt, és hagyjuk kihűlni másnapig.
  9. Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 784
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 19.

Receptkategóriák

Ezt a receptet nagymamámtól tanultam, hiszen akkor nem volt fagyasztó, se hűtő, és így tárolták a babot télig. A dunsztolási idő lerövidítése megromláshoz vezet. Használat előtt a babot legalább 10 percig forralni kell.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek