Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes túrós gombóc

Édes túrós gombóc
Édes túrós gombóc
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pihe-puha gombóc recept.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz:

A pirított zsemlemorzsához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a kétféle cukorral és csipet sóval kémesre kavarjuk, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat. A végén pedig hozzádolgozzuk a túrót és a citromhéjat.
  2. A toast kenyér széleit levágjuk, a kenyeret kockákra vágjuk, és a túrós masszához keverjük. Kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. A túrós masszából gombócokat formázunk, éppen csak gyöngyöző, enyhén sós vízbe tesszük, és kb. 20-25 perig főzzük.
  4. A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát. A gombócokat leszűrjük, majd megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 831
elküldve: 2
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Túrós tésztájú gombóc, Édes túrós gombóc, Túrógombóc zsemlemorzsában

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2016-05-25 14:47

Úgy vagyok ezzel, hogy havonta legalább 1X bármi túrósat kell enni... Most készült el a családnak.....Szuper! (Egyöntetű vélemény!)

984
vaj 100 g
porcukor 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 3 db
tehéntúró 800 g
citromhéj 1 tk
toast kenyér 300 g
zsemlemorzsa 100 g
vaj 2 ek