Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-sós pirított magvak

Édes-sós pirított magvak
Édes-sós pirított magvak
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni fűszeres, ropogós magvak, de vigyázat, nem lehet abbahagyni!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást habosra keverjük és félretesszük.
  2. A sót, a barna cukrot és a fűszereket jól összekeverjük, és a tojáshoz adjuk.
  3. Beleszórjuk a magokat is, majd az egészet alaposan átforgatjuk.
  4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a magokat szétterítjük rajta.
  5. 180 fokos sütőbe tesszük, ahol 20-25 perc alatt aranybarnára pirítjuk, közben kétszer átkeverjük, hogy mindenhol jól megpiruljanak.
  6. A tepsin hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
315 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

cukros mogyoró, chilis magvak

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

511
dió 150 g
kesudió 150 g
földimogyoró 100 g
mandula 100 g
tojásfehérje 1 db
1 teáskanál
barna cukor 2 ek
fahéj 1 teáskanál
cayenne bors 0.5 teáskanál