Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes-savanyú csirke

Édes-savanyú csirke
Édes-savanyú csirke
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon csirke és kínait akartunk enni, de természetesen nagyon nem vagyok híve az  "Uncle Ben's" szósznak, tehát  magam ötlöttem ki valami kínait és a családnak nagyon-nagyon ízlett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vasárnapra kissé pepecselős ebéd.
Rizzsel tálaljuk, eseteleg egy kis savanyúság illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük fel a rizst főni. (Előtte üvegesre pirítsuk, sózzuk, esetleg ételízesítővel ízesíthetjük még.)
  2. A szószhoz a felkarikázott, előrefőzött répát és az aprított hagymát kezdjük el pirítani, majd tegyünk hozzá egy felaprított paradicsomot és az ananászkockát.
  3. Ezután az ananászkonzerv levének a nagy részét öntsük bele, majd a lisztet.
  4. Mielőtt teljesen besűrűsödne, tegyük bele a gyömbért és a szegfűszeget.
  5. Ezután jöhet az ecet, ami megadja a savanyú ízét. Miután kész a szósz, tegyük félre és készítsük el a csirkét.
  6. Pici zsiradékon süssük meg, borsozzuk és enyhén sózzuk, nehogy elnyomja majd a szósz ízét, ezután keverjük össze a csirkét és a szószt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 145
elküldve: 7
receptkönyvben: 491
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

JéHeléna

Mióta szakács: 2010.11.03.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

édes-savanyú mártásos csirke, édes-savanyú csirkemell, csirke édes-savanyú mártásban, kínai édes-savanyú csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sun, 2012-12-02 21:52

Ananászt kihagyva megcsináltam olyan vendégkörnek, akinek minden tagja zsigerből elutasítja az ázsiai kajákat - egy kiskanálnyi sem maradt belőle.

Tamasne Csokor
Ibi / Tamasne Csokor Wed, 2012-02-15 21:02

Szia!

Koszi a receptet,nagy sikere volt a csaladban es a szomszednal is:)
En sem szeretek akarmilyen kutyulekot hasznalni.
Majd legkozelebb kiegeszitem meg babbusszal es zsenge kukoricaval.
Ibolya

406
csirkemell filé 600 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek
ananászkonzerv 35 dkg
cukor 2 ek
sárgarépa 6 közepes db
vöröshagyma 1 nagy fej
paradicsom 1 db
rizs 80 g
finomliszt 1 csapott ek
gyömbér 1 kk
szegfűszeg 1 kávéskanál