Nosalty Logó

Túrós-barackos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikolett
Túrós-barackos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 1058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 4232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Összesen 247 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1544.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    315 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    321 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1058 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.9 g

Zsír

  • Összesen
    176.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.1 g
  • Cink
    661 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    311 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    1851 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    756 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1260 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1252 micro
Összesen 4232 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a mézet, és kicsit felfuttatjuk, még melegen beletesszük a vajat és a tojást, és kicsit összemarcangoljuk, hogy a vaj minél előbb elolvadjon.Rátesszük a lisztet, és szép lágy tésztává összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. /Nálam pihent 2-2,5 órát, és így nagyon szép és laza tésztát kaptam./
  2. A porcukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a túróval, majd a tojássárgája következik, eredetileg nincs benne a tojásfehérje, de én beletettem, felvertem előtte, és még a túróba tettem 2 evőkanál búzadarát, ami felszívja a nedvességet.
  3. A megkelt tésztát kör formára nyújtjuk tetszés szerinti nagyságúra, és háromszögeket vágunk belőle, majd a szélesebbik felére teszünk egy kis túrót, rá a barackot, és szépen felgöngyöljük.
  4. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 2120
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nikolett 17 recept

Anyukámnak mondtam, hogy süssünk valamit, eredetileg fűszeres kekszet szerettem volna, de nem volt itthon sajt és tejföl sem, na akkor nézegettem tovább a sütis könyvet, és megtaláltam benne ezt. A kifli, túró nem volt itthon, de birsalma és puding igen, így azt a verziót csináltam meg, szerintem az is nagyon finom lett.:) Ma csináltam meg a sós változatát, aminek a tetejére szezámmag került, az is mennyei lett.:D

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Fincsinek látom, köszönöm.:-o

Nikolett

Az is nagyon:) 1 hét leforgása alatt 3 adagot csináltam:D ha nem töltöd meg semmivel hanem csak egy kis szezámmagot szórsz rá úgy is nagyon finom:)

Torma

Mentettem, köszönöm Nikolett! A túró, barack kombináció is tetszik, de a birssel mennyeinek képzelem! Üdv, Torma :)

Nikolett

Hát nekem a birses verzió volt az els? hát valami fantasztikus volt:) Jó étvágyat hozzá:) én köszönöm azt hogy elmentetted:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.