Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-barackos kiflik

Túrós-barackos kiflik
Túrós-barackos kiflik
55 perc / előkészület: 45 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak mondtam, hogy süssünk valamit, eredetileg fűszeres kekszet szerettem volna, de nem volt itthon sajt és tejföl sem, na akkor nézegettem tovább a sütis könyvet, és megtaláltam benne ezt. A kifli, túró nem volt itthon, de birsalma és puding igen, így azt a verziót csináltam meg, szerintem az is nagyon finom lett.:)
Ma csináltam meg a sós változatát, aminek a tetejére szezámmag került, az is mennyei lett.:D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelék

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A langyos tejbe beletesszük az élesztőt, a mézet, és kicsit felfuttatjuk, még melegen beletesszük a vajat és a tojást, és kicsit összemarcangoljuk, hogy a vaj minél előbb elolvadjon. Rátesszük a lisztet, és szép lágy tésztává összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. /Nálam pihent 2-2,5 órát, és így nagyon szép és laza tésztát kaptam./

  2. A porcukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük a túróval, majd a tojássárgája következik, eredetileg nincs benne a tojásfehérje, de én beletettem, felvertem előtte, és még a túróba tettem 2 evőkanál búzadarát, ami felszívja a nedvességet.

  3. A megkelt tésztát kör formára nyújtjuk tetszés szerinti nagyságúra, és háromszögeket vágunk belőle, majd a szélesebbik felére teszünk egy kis túrót, rá a barackot, és szépen felgöngyöljük. 

  4. A tetejét tojássárgájával megkenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk.

  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 001
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikolett

Mióta szakács: 2011.05.10.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös kelt tészta, kelt kifli, túrós kifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nike23
Nikolett / Nike23 Tue, 2012-10-30 16:24

Hát nekem a birses verzió volt az első hát valami fantasztikus volt:) Jó étvágyat hozzá:) én köszönöm azt hogy elmentetted:)

Torma
Torma / Torma Mon, 2012-10-29 22:11

Mentettem, köszönöm Nikolett! A túró, barack kombináció is tetszik, de a birssel mennyeinek képzelem! Üdv, Torma :)

Nike23
Nikolett / Nike23 Sat, 2012-10-27 22:56

Az is nagyon:) 1 hét leforgása alatt 3 adagot csináltam:D ha nem töltöd meg semmivel hanem csak egy kis szezámmagot szórsz rá úgy is nagyon finom:)

1058
tej 2.5 dl
méz 2 ek
élesztő 3 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 12.5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 kk
tojás 1 db
tehéntúró 25 dkg
őszibarack 30 dkg
mandulapehely 5 dkg
porcukor 3 dkg
tojássárgája 2 db
tojássárgája 1 db