Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Édes fonott kalács Rhode konyhájából

Édes fonott kalács Rhode konyhájából
Édes fonott kalács Rhode konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét hétfőn sütöttem, mert a családom és a szomszédok az összes süteményt eltüntették már vasárnap. Nagyon jól kidolgozva egy rendkívül könnyű, laza, finom kalács lett belőle. 

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Reggelire, uzsonnára lekvárral kitűnő. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kelesztőtálba szitáljuk a lisztet, bele a két tojást, sót, cukrot és a felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, és nagyon jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
  3. Amikor megkelt, 6 cipót formálunk belőle, és letakarva újra kelesztjük.
  4. A cipókat kb. 50 cm-es rudakra sodorjuk, hármas fonással összefonjuk (aki tud négyes fonást, úgy is lehet, de akkor 8 cipót készítünk).
  5. Nagy méretű, 40x28 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, újra kelesztjük.
  6. Amikor duplájára kelt (megtelt vele a tepsi), felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben először 3 percig nagy lángon, utána takaréklángon szépre sütjük (kb. 20-25 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x28 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 75 256
elküldve: 11
receptkönyvben: 202
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, újév, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kalács, kelt kalács, foszlós kalács

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

magdinka
magdinka Sat, 2015-07-11 20:27

Megsütöttem a kalácsodat hát nagyon finom és puha! Köszönet érte!

Szilviánita
Szilviáá / Szilviánita Mon, 2014-06-30 17:17

Szia!Csütörtökön szeretném megsütni ezt a szépséget és megszeretném kérdezni, hogy a takarék láng hány fokot jelent légkeveréses sütőben?

Rhode
Rhode / Rhode Mon, 2014-06-30 19:36

A nagy láng kb 200 fok, a takarékláng 160 fok az alul felül sütésnél, légkeverésesnél 20 fokkal kisebbre kell állítani, tehát 140 fokra.

410
rétesliszt 50 dkg
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 5 dl
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
2 teáskanál
tojás 3 db