r
Nosalty Logó

Édes bundás kenyér tepsiben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes bundás kenyér tepsiben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 539 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    102.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1051 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4321.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    885 mg
  • Nátrium
    2009 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    302 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    857 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1349 micro
Összesen 2151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tűzálló tál vagy egy magas falú tepsi alján szétnyomkodjuk a vajat, és rászórjuk a barna cukrot.
  2. A tojást felverjük, beletesszük a sót és a vaníliás cukrot, majd felengedjük tejjel. Megforgatjuk a keverékben a kenyérszeleteket, és szorosan egymás mellé helyezzük őket a tepsiben. Persze, mivela kenyérszeletek mérete eltérő lehet, ezért ha kell, tegyünk bele többet vagy kevesebbet, a lényeg, hogy teljesen beterítse a tepsi alját.A maradék tejes tojással leöntjük, és lefóliázva éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. Másnap reggel fólia nélkül a hideg sütőbe helyezzük, feltekerjük 180 fokra a sütőt, és kb. 45 percig sütjük. Jó, ha áll kb. 5 percet, mielőtt felvágjuk. Tálaláskor a szeleteket fordítsuk fel, így a fincsi karamell felülre kerül. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6497
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Ajánló

Variáció: Ha előre szeletelt un. toast kenyérből csinálom, akkor két szelet közé mascarpone sajtot kenek (és nem félek használni), és ezeket a "szendvicseket" forgatom bele a tojásos keverékbe

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombaton reggel a gyerekek rendszerint korán kelnek. Beugrálnak közénk az ágyba, s szeretnének kicsit onnan tévézni. Imádom ezeket az alkalmakat, mert ilyenkor még olyan bújcsisak, és utálom tönkretenni azzal, hogy ki kell másznom reggelit készíteni. Ezért jött jól ez az egyszerű recept. Mivel áznia kell a kenyérnek a tojásos tejben (legalább 2-3 órát), ezért este kell előkészíteni. Így másnap reggel nincs más dolgom, csak betolom a sütőbe, s visszabújok a többiekhez, így nyerve egy órát magunknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...