Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pesto

Házi pesto
Házi pesto
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a friss bazsalikom ízét, a pesztót is. A bolti változatot az adalékanyagok mellett a fenyőmag miatt is mellőzzük, mert párom allergiás rá. Így született a házi pesztó, melyet különböző ételek ízesítésére használok, ugyanakkor imádom a friss tésztán egy kevés parmezán, tejföl és frissen őrölt bors kíséretében...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bazsalikomot megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A kesudiót egy serpenyőben pár perc alatt folyamatosan rázogatva megpirítjuk.
  3. A megtisztított fokhagymát a pirított kesudióval, bazsalikommal, durva tengeri sóval aprítógépbe tesszük, és az extra szűz olívaolaj folyamatos hozzáadása mellett krémesre aprítjuk.
  4. A kész pesztót tiszta csavaros üvegbe tesszük, és a hűtőben tároljuk. 2-3 hétig felhasználható.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 27 608
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

i_3_14

Mióta szakács: 2016.01.03.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kesu-pesztó, pesztó kesudióból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

58
kesudió 5 dkg
bazsalikom 3 csokor
fokhagyma 4 gerezd
olívaolaj 0.5 dl
2 kávéskanál