adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
7g vaj50 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
175g gomba37 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
103
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14g vaj100 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
350g gomba75 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4g só0 kcal
Összesen
208
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
3.1g vaj22 kcal
-
19.7g vöröshagyma7 kcal
-
76.4g gomba16 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.9g só0 kcal
Összesen
45
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1000.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 786 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 194.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
103
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2000.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 319 mg
-
Nátrium 1572 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 389.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
208
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
1 ek vaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
35 dkg gomba
-
1 kávéskanál bors
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
1 kávéskanál só
Elkészítés
- A vajat wokban vagy serpenyőben felolvasztjuk.
- A hagymát apró darabokra vágjuk, és a vajon fedő alatt pároljuk.
- A gombát folyó víz alatt megmossuk, és keresztben két korongra vágjuk, majd kis kockákra daraboljuk (0,5 cm x 0,5 cm kockákra).
- A hagymára dobjuk, és fedő nélkül, közepes lángon, fél óra alatt puhára pároljuk.
- Kevergetni pár percenként érdemes. Ezzel a módszerrel a gomba íze kiteljesedik, ahogy elpárologtatjuk a vizet belőle.
- Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Melegen tálaljuk. Pirítós, kétszersült illik mellé.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2985
- Feltöltés dátuma: 2015. november 28.
Ajánló
Pikáns és húsmentes. Quiche-ben, szószokban és töltelékként is megállja a helyét.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Erős, borsos íze miatt felnőtteknek ajánlom. A bors és szerecsendió mennyiségének mérséklésével gyermekek is fogyaszthatják.