Nosalty Logó

Durum tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Durum tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 339 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 226 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 339 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
  2. Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük, és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
  4. Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát jól belisztezzük, hogy a rétegek ne tapadjanak össze. Ezután a rövidebb oldalánál félbehajtjuk, lisztezünk, majd ismét a rövidebb oldalánál félbehajtjuk. Így egész keskeny lesz.
  6. Jó éles késsel kb. 0,5-0,6 cm szélesen felszeleteljük, majd kézzel addig rázogatjuk, míg a tésztaszálak szépen szétnyílnak a hajtásoknál és elválnak egymástól.
  7. Kis halmokban tiszta konyharuhára tesszük száradni.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 4672
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régóta szerettem volna kipróbálni a házi tészta készítést, de valahogy sosem álltam neki. Pedig milyen egyszerű! :) A minap újra láttam a tv-ben Jamie Oliver műsorát, amiben friss tésztát készítettek. Csak ültem néztem, és azon gondolkodtam, hogy miért is nem csinálom én a tésztát itthon? Kettőt pislogtam, és már kész is volt. Igaz, a műsorban tésztakészítő géppel nyújtották, de kézzel szeletelték. Nekem nincs ilyen gépem, viszont van kezem, sodrófám és nyújtódeszkám. :) Volt is itthon durumliszt, mert ugye a terv már megvolt, így meg is csináltam. Most minden tálcán tésztahalmok csücsülnek, az összes létező vízszintes helyen a kamrában... De nem sokáig. :) Lehet szárítani lógatva vagy szépen fektetve, a szálakat kisimítva. Persze bármilyen formára és méretre vágható. Kinek mi tetszik. :) A friss tészta főzési ideje 2-3 perc, a szárítotté kicsit több. Én nemigen szoktam betartani a főzési időket, inkább kóstolok. Jártam már úgy, hogy egy tésztára az volt írva 9 perc alatt kész, de nagyjából 6 perc után tökéletes volt. Egyszóval, kóstolásra fel! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gratulálok Ágikám, ez is nagyon szép lett! És ugye, h. a házi tésztánál nincs jobb?! Üdv a táborban! :-D Vasárnap én is házi tésztát f?ztem megint, láthatod a blogon. Nekem hamarosan lesz tésztagépem, alig várom már, h. birtokba vehessem. :-) /...jó a konyharuhád! ;-)/ Szép napot, sok puszi: Gabi

Ági78

Szia Gabikám! Köszönöm szépen, aranyos vagy! ...hát igen. Egy újabb dolog a kovászolás mellett, amit?l irtóra lelkes lettem. Már ezer éve ki akartam próbálni a házi tésztát. F?leg, hogy több, mint egy éve csak durumbúzából készültet eszünk. Húúú... de jó neked! Lesz szép tésztagéped! Én is szeretnék majd egyet... :) Képzeld, anyunak van otthon (még Messzemamámé volt), de valahogy ráfelejtettünk. Most, hogy meséltem neki az új "dilimr?l", eszébe jutott, még öcsém is tök lelkes lett, hogy majd gyártjuk a tésztát otthon! Hát úgy örültem neki. Ezerszer finomabb, mint bármelyik bolti. :) Néztem a süniskanalat, olyan ügyesek vagytok! Nagyon egyre jár az agyunk ám. A hétvégén én is csináltam kakaós csigát. A tiéd csudaszép! Puszillak: Ági

Törölt felhasználó

Bárcsak minden korunkbéli anyuka és nem anyuka missziót indítana, és visszahozná a régi jó dolgokat, mint amilyen a házi tészta! Bár úgy vettem észre, egyre többen vagyunk, akik rájönnek, h. sutba kéne vágni a tartósítószerrel és adalékanyagokkal telinyomott kajákat, és visszatérni nagymamáink alapanyagaihoz. Tudom, sokan úgy érzik, nincs erre se idejük, se kedvük, mert azt gondolják, ezer évbe telik megdagasztani egy kenyeret és meggyúrni, kinyújtani, felvágni egy tésztát. Ma viszont rendelkezésünkre áll egy csomó háztartási gép, ami lerövidíti a fent említett házi készítés? ételek elkészítési idejét. Épp ma járt nálam egy n?ci, aki egy svéd gépet mutatott be, amivel vajat köpülni, sajtot készíteni, gabonát ?rölni, tésztát dagasztani és gyúrni és még egy rakat dolgot lehet csinálni, és ezzel jelent?sen csökkenteni lehet a konyhában töltött id?t. Persze drága gép, de inkább erre adnék ki egyszer több pénzt, mint hogy mérgezzem magam a bolti borzalmakkal, h. aztán vagyonokért gyógyíttassam magam a mellékhatásoknak köszönhet?en. Örülök, h. tetszik a blog, köszi a dícséretet, meg az is tök jó, h. egy rugóra járunk! Jó lenne egyszer személyesen is találkozni! ;-) Puszillak: Gabi

Ági78

Milyen igazad van! :) Az én konyhai gép felszereltségem kimerül egy kávédaráló, egy alap botmixer és egy kézi robotgép triójában (már ami nem emberi er?forrással m?ködtethet?). :) Egy ilyen masina klassz lehet! Simán ilyenre kéne kiadni pénzt, mint félkész kajákra. Tényleg jó lenne egyszer személyesen találkozni! Szoktál Szegeden járni? Szuper lenne egy hétvégén, -ha végre beüt a jó id?- sétálni egyet a városban, és kiülni valahová egy finom kávéra (vagy ilyesmire). Puszi: Ági:)

Törölt felhasználó

Ritkán járok Szögedébe, de simán megéri átmenni, csak hogy talizzunk. :-) Ha a blogon esetleg hozzászólnál egy kajámhoz, és abban megadnád a telószámodat vagy emilcímedet, akkor azt csak én látom, senki más, nem teszem közzé, szóval örülnék, ha ilyen módon megosztanád az elérhet?ségedet. :-) Szép estét, puszi: Gabi

Ági78

;) Még szép hogy! Szép estét neked is! Puszi: Ági

Szeva

Szia Ági! Az én konyhám hasznos darabja a tésztagép, bár nem napi szinten használom. Olyan csukló kímél?. A lebbencstésztát ki se tudnám nyújtani enélkül egyenletesre. Barátfüléhez is ügyes szerkezet. Ha használom, akkor nagyobb mennyiséget szoktam készíteni (ne ipari mennyiségre gondolj). Ez esetben tapasztalatból tanácsolom, hogy ne kupacolj, hanem csíkokat fektess a terít?re, mert összeragad örökre, és nem f? egyformán. Üdv: Éva

Ági78

Szia Éva! :) Ha nagy leszek, vagy jó leszek (?) talán nekem is lesz majd tésztagépem. Ipari mennyiséget (bírom ezt a kifejezést) azt hiszem én sem gyártanék, mert ketten vagyunk, meg hely is kell a szárításhoz. Amúgy csak a prototípust szárítottam így kupacolva, (kétszer) kicsit átmozgattam ?ket, míg még képlékeny volt a tészta és képzeld, tök fura kis gombolyagok lettek. Azért 3-4 kupac így is összeragadt, amire lehet, hogy kevesebb liszt került, úgyhogy aranyos vagy, köszi a tanácsot. A tegnapi adagom már fektetve szárad. Most minden létez? vízszintes hely a kamrában tésztaszárító polccá lépett el?. :) Neked milyen típusú tésztagéped van? Megkérdezhetem? El?re is köszi! Üdv: Ági

Szeva

MARCATO / Atlas Mod.150 Made in Italy 20 éve importáltam kézipoggyászban Ausztráliából. Itthon is lehet kapni ezt a típust azóta. S?t, kiegészít?k is léteznek. Van ravioli kiegészít?m, de azt csak egyszer használtam. Az alapot (nyújt) és a széles+keskeny metéltet szeretem dolgoztatni. Szia: Éva

Ági78

Szia Éva! De aranyos vagy! Nagyon szépen köszönöm! Elég kalandos utazás lehetett! :) Hát úgy látszik, hogy véletlenek márpedig nincsenek! :) Épp írtam Gabi barátnémnak, hogy anyukámnak is van egy tésztagépe, az anyukájától örökölte. Képzeld! Pont ugyanez a márka és típus! Most már biztos, hogy kell egy ilyet szuper szerkenty?t szereznem! Olyan jókat írtál róla, azért is kérdeztem, hogy neked milyen van. Ezer köszönet! Azóta is itt mosolygok. Puszi: Ági

Bettymami

Szia Éva! Bár már nem most írtad a fentieket, én akadtam erre csak most, de kérdezni szeretnélek... Én is éppen készülök 1 ilyen Marcato Atlas masinát venni és most hogy olvasom, hogy már 20 éve használod, ez mindjárt egy hatalmas pluszt jelent nekem... A raviolit miért nem használod, nem jó??? Üdv. Betty

Torma

Szép kis kupacok!!! Jó olvasni a lekesedésedr?l! Te aztán pörögsz a lisztek között most, Te kis Lisztangyalka ;) puszi, Torma :)

Ági78

:D Köszi! De jót nevettem. Vizuális típus vagyok és látom magam el?tt, ahogy lisztes képpel ide-oda röpdösök a házban, hol egy tál megkelt tésztával be a konyhába, hol egy kisült cipóval ki az ebédl?be, hol egy tálca tésztával be a kamrába. Ez majdnem így is van (sajna csak hétvégén), de igazából tet?t?l talpig csupa liszt vagyok (szerintem csak a talpam nem tudom összekenni) és szárnyak híján lábbusszal közlekedek. Puszi: Ági 0:)

Torma

De egy cuki kis n?személy vagy! Szerencsés a családod; röpködj csak minél többet, minél tovább az Életben !!!!! Puszi a lisztes pofidra, Torma :)

Ági78

Ideért a puszi! :) Most meghatódtam ám... Igazán köszönöm a kedves sorokat; én is ezt kívánom Neked! Óriási ölelést küldök! Puszillak: Ági

Torma

Húha, ez olyan er?s, szorongatós ölelés volt, lendülettel jött; olyan jó magyaros! Olyan Ágis-lelkes-ölelés :) puszillak, Te kis Drágaság, Torma:)

Ági78

;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek