Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Udon tészta házilag készítve

Udon tészta házilag készítve
Udon tészta házilag készítve
27 perc / előkészület: 20 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért készítettem el ezt a tésztát, mert izgatott, milyen lehet, de azt túlzásnak találtam, hogy 1/4 kiló tésztáért 850 Ft-ot adjak. Kerestem, kutattam, de nem találtam olyan cikket, ami bátorított volna arra, hogy otthon készítsem el ezt a tésztát. Már régebben is foglalkoztatott, hogyan lehetne kerek tésztát gyártani. Akárhogyan is gondolkodtam, csak a húsdaráló jött elő, mint lehetőség. Szerencsémre megvettem a kis okos Bosch gépemet, ami mindent tud, fúr-farag- és énekel, többek között húst is darál. Megtámasztottam alulról, hogy ne tegyem tönkre egy marék tésztáért, felülről meg nyomtam veszettül, mert a tészta nagyon kemény, gumis volt. Szerintem sikerült olyannak elkészíteni, amilyennek lennie kell, legalábbis az olvasott cikkekből következtetve. Biztos vagyok benne, hogy senki nem fog szaladni a lisztért, vízért, darálóért otthon, hogy a példámat kövesse, de én meg vagyok elégedve, hogy ezt is kipipálhatom. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, hosszasan kidolgozzuk. Nagyon kemény tésztának kell lennie, mint a csipetkének. Ha nagyon száraznak érezzük, vizezzük meg a kezünket és úgy gyúrjuk tovább.
  2. Ha kellően összeállt, elektromos húsdaráló kislyukú feltétjén átnyomjuk.
  3. Lobogó sós vízben 7 perc alatt megfőzzük, leöblítjük, olajjal átforgatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 11 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tészta, japán tészta, udon tészta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lena01
lena01 Tue, 2013-04-23 10:11

Metéltnek ,vagy bármilyen más alakzatura is lehet vágni?

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-04-24 15:50

Megmondom őszintén, csak azért láttam neki, mert nem szerettem volna horror összeget fizetni érte. Én csak ilyen formán láttam. A hossza csak azon múlt, mennyit tudott a daráló kinyomni. Ez egy tömör, masszív tészta, ilyen vaskos kerek formával.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-06-05 09:03

Kedves Fahéj!

Nagyon kedves vagy, de csak kísérletezgetek. Megjegyzem, teljesen jó lett a tészta. Mivel előtte nem ettem készet soha nem ismerem, de olyanra sikerült, ahogy leírják, ruganyos, kicsit kemény, de nem gumi. Gondolom azért ilyen, hogy sok szaftot tudjon magába szívni. Nekem ízlett kopaszon is. Szép napot! Üdv: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-06-04 14:35

Ez eszméletlen! :) Földig hajlok a türelmed, a kitartásod, a találékonyságod és az ügyességed előtt. :)
Szép napot! Fahéj

371
kenyérliszt BL80 15 dkg
finomliszt 5 dkg
1 tk
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 0.25 ek