Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplasajtos pizzacsiga kenyérsütőgépben kelesztve

Duplasajtos pizzacsiga kenyérsütőgépben kelesztve
Duplasajtos pizzacsiga kenyérsütőgépben kelesztve
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégváró falatkának kiváló. Lehet még ezerféleképpen variálni a tölteléket. Legutóbb nem pizzakrémmel töltöttem meg, hanem maradék bolognai szósszal, sonkát vágam bele és egy kis kukoricát is raktam hozzá.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fenti sorrendben a gépbe rakjuk a tészta hozzávalóit, majd a tészta programon (nálam 110 perc) megkelesztjük a tésztát.
  2. Ha kész, kivesszük  és 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük kevés olajjal és kicsit sózzuk. Rányomjuk a pizzakrémet. Megszórjuk oregánóval és füstölt sajttal. (Lehet reszelve és kis kockákra vágva is.)
  3. Feltekerjük és kb. 1,5-2 cm-es szeletekre vágjuk, kivajazott tepsibe fektetjük, majd megkenjük a tetejüket olajjal.
  4. További kb.15 percet kelesztjük, aztán előmelegített sütőben 10-15 perc pirítás után rátesszük a tetejére a trappista sajtot (ezt is lehet reszelve, de darabokban is).
  5. Pirosra sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 933
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Németh-Sz. Erika

Mióta szakács: 2011.05.06.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos pizzacsiga, mini pizzacsiga dupla sajttal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gombi67
Gombi67 Sat, 2012-03-17 11:23

Kedves Erika,
hálás köszönet a receptért, öt perce vettem ki a sütőből..és már fele elfogyott.
Tuti biztos sokszor elkészítem. :)
Elsőre az fogott meg a receptednél, hogy a kelesztést a kenyérsütőgépben lehet megcsinálni. Pofonegyszerű és rendkívül finom. :)

Gabi

619
víz 240 ml
finomliszt 460 g
napraforgó olaj 2 ek
teljes kiőrlésű liszt 3 evőkanál
cukor 1 ek
2 kk
instant élesztő 2 kávéskanál
pizzaszósz 4 ek
napraforgó olaj 1 ek
oregánó 0 ízlés szerint
füstölt sajt 5 dkg
trappista sajt 5 dkg