r
Nosalty Logó

Dödölle 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Eötvös Csaba
Dödölle 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 882 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 882 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.6 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2214.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    536.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    938 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 3533 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meghámozott burgonyát felkockázzuk, és annyi vízben, ami éppencsak ellepi, feltesszük főni enyhén sós vízbe. Fontos, hogy ne legyen sok a víz!
  2. Amíg a burgonya fő, felkockázzuk a hagymát, és bő olajban megpirítjuk. Ha már majdnem kész, adhatunk hozzá egy kevés pirospaprikát. Ha kész, félrevehetjük a tűzről.
  3. A megfőtt burgonyáról a víz felét leöntjük, majd összetörjük.
  4. Az összetört burgonyát annyi liszttel összedolgozzuk, hogy pont olyan keménységű legyen, hogy ha egy kanálnyit kiveszünk belőle, akkor ne folyjon szét.
  5. Innentől 3 befejezési mód lehetséges:
  6. A hagymás olajba belemártunk egy kanalat, és egy kis darabot kiszaggatunk a burgonyás masszából, ezt egy tálba rakjuk, majd addig ismételjük a szaggatást, amíg el nem fogy a massza. A végén a maradék hagymás zsiradékkal meglocsoljuk.
  7. Az eleje ugyanaz, mint az előzőé, kivéve azt, hogy itt tűzálló tálba rakjuk, és soronként locsoljuk meg a hagymás zsiradékkal. Ezután sütőbe rakjuk, és készre sütjük.
  8. A harmadik verzió már csak szőrszálhasogatás, de az én családomban így szeretjük. A tűzálló edénybe csak egy sorban rakjuk a masszát, a végén itt is meglocsoljuk, és így tesszük be a sütőbe pirulni. Az előzőhöz képest a különbség az, hogy így minden egyes darabka ropogós lesz kívül.
  9. Tejföllel, pörkölttel tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1037
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 181
  • Össznézettség: 158976
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dödölle 2.
Eötvös Csaba 1 recept

Családomban anyai ágon ismerték csak a dödöllét, de édesapám is hamar megszerette, ezért gyakran volt ez vacsorára gyermekkoromban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek