r
Nosalty Logó

Gánica (Dödölle)

Fiona
Gánica (Dödölle)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

663
Kalória
11.7g
Fehérje
83g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
171.1g
Víz
29.5g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    171.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1553.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    684.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 2652 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 194 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, negyedeljük. Sós vízben (ne lepje el nagyon a víz) megfőzzük. Közben keverjük meg néha.
  2. A megfőtt krumplit ne szűrjük le,hanem az edényben krumplinyomóval szétpasszírozzuk. Rakhatunk bele kis sót. (Ízesebb lesz).
  3. A szétpaszírozott krumplihoz vastag fakanállal vagy turmixgép gyúró végével adagonként a lisztet beledolgozzuk. A lényeg,hogy kemény legyen. Félretesszük (addig is keményedik).
  4. A hagymát felaprítjuk, bő olajban (lepje el) megpároljuk levesszük a tűzről, kicsit várunk vele, aztán hozzákeverjük a pirospaprikát.
  5. A tepsi alját kikenjük olajjal, és kanállal beleszaggatjuk a lisztes krumplit, szétterítjük a tepsin. Utána a pirospaprikás hagymával meglocsoljuk. Mindenhova kerüljön,de ügyeljünk,hogy ne tocsogjon az olajban a krumpli.
  6. Forró sütőbe tesszük bő fél órára pirítani.
  7. Tálaláskor tejföllel ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p

Az egyik kedvenc krumplis ételem! Elkészítésekor, eddig már két fakanalat törtem el. Ezt az ételt felénk Gánicának is hívják!

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...