r
Nosalty Logó

Dödölle Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Dödölle Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 582 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    119.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3842.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    511.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    389 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    380 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 3498 kcal
  • 5% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkozkázzuk, annyi sós vízben, ami majdnem ellepi megfőzzük, majd összetörjük.
  2. Fokozatosan adagolva hozzákeverjük a lisztet, míg jó masszív tésztát kapunk belőle.
  3. 4 ek kacsazsíron a felkozkázott hagymát aranysárgára sütjük, hozzákeverve a kockára vágott bacont, amit szintén megpirítunk.
  4. Ebbe a hagymás, baconos zsírba szaggatjuk a tésztát a kanalat (teáskanál) mindig bezsírozva. Mindkét oldalát megforgatjuk a szalonnás-hagymás zsírban, aztán tepsibe rakjuk.
  5. Tetejét tejföllel locsoljuk, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 51416
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dödölle Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Vannak a hobbymban nagykanizsai kollégáim, ahol ez az étel elkészítése és evése hagyomány. Mindig is szerettem az egyszerű ételeket (megjegyzem, a bonyolultakat is szeretem). Ők mesélték, hogy ők sokszor dödöléznek. Megkívántam. Igazi téli étel. Ha nem aggódnék a súlyom miatt, biztosan többször készíteném el. Családom körében is osztatlan sikert ért el. Köretként és főételként is egyaránt megállja a helyét. Köretként vadak mellé ajánlják. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...