Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós vajaskifli

Diós vajaskifli
Diós vajaskifli
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom sütemény. Ebből az adagból kb. 36 db kifli lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kiflik külsejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. 20 percig kelni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos lesz. Ismét 20 percig kelesztjük.
  2. A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokból alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
  3. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba, és kifelé feltekerjük.
  4. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, további 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 592
elküldve: 2
receptkönyvben: 122
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1946 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kívülről diós kifli, dióba hempergetett kifli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kata1986
kata1986 Tue, 2010-06-22 14:04

Ez tényleg vonzó, én még tennék a közepébe egy kocka keserű csokit!

illesera
illesera Mon, 2010-06-21 19:59

Jé , de érdekes!!!!.))) sosem találkoztam hasonlóval...honnan a recept?...hmm ezt feltétlenül ki kell próbálni! Mondd csak kedves Glaser, a kardamom feltétlenül kell bele? úgy tudom nem könnyű beszerezni!? üdv era

glaser
Glaser / glaser Mon, 2010-06-21 20:22

Kedves Era! Ha nem tudod beszerezni a kardamont, kihagyhatod, vagy helyettesitheted fahejjal. A recept egy regebbi receptkartyarol van. Üdv Maria

1200
finomliszt 500 g
élesztő 30 g
cukor 1 ek
tej 200 ml
vaj 100 g
vaníliás cukor 1 csomag
rum 2 ek
1 csipet
citromhéj 1 ek
kardamom 0.25 tk
vaj 100 g
dió 150 g
cukor 80 g
fahéj 1 teáskanál