r
Nosalty Logó

Diós vajaskifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Diós vajaskifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 1200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 4806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kiflik külsejére

Összesen 401 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 1200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    269.5 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2442.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1209 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    516 g
  • Cukor
    113 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 4806 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kiflik külsejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Kevés lisztből, élesztőből, cukorból és a szobahőmérsékletű tejből kovászt készítünk. 20 percig kelni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos lesz. Ismét 20 percig kelesztjük.
  2. A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokból alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
  3. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba, és kifelé feltekerjük.
  4. A kifliket egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, további 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8918
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom sütemény. Ebből az adagból kb. 36 db kifli lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A kiflik külsejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...