r
Nosalty Logó

Fahéjas kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Fahéjas kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2938 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 399 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 490 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2938 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 399 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a vajat, 3 dkg cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk.
  2. Hűtőben 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk.
  4. A 10 dkg cukrot összekeverjük a fahéjjal.
  5. Az egyik részt egy kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A kört 16 körcikkre vágjuk. A körcikkeket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a fahéjas cukorral, majd kifli formára feltekerjük őket, és a tetejüket is megkenjük tojásfehérjével.
  6. Ezt a folyamatot megismételjük a tészta másik részével is.
  7. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 500
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 133
  • Össznézettség: 53239
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem kell vele sokat bajlódni, mégis finom és mutatós.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.