r
Nosalty Logó

Diós patkó ahogy Szilvi készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
R.Szilvi
Diós patkó ahogy Szilvi készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 4220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 509 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    45 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 704 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    269.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1208.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 4220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 509 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Lisztet, darált diót, cukrot, vaníliás cukrot elvegyítjük.
  2. Margarinnal, pici rummal összegyúrjuk.
  3. Vékony rudaknak megfelelően kisodorjuk, felvágjuk kb. 8-10 cm-es darabokra, majd patkókat formázunk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, melegen porcukorba forgatjuk - óvatosan, mert forrón könnyen törik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14009
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
R.Szilvi 7 recept

Kolléganőm receptje, nála kóstoltam először. Évek óta készítem. Kb. 90 db pici patkó lesz belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek