r
Nosalty Logó

Diós-morzsás-sajtos grissini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Diós-morzsás-sajtos grissini
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 363 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1448 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 363 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3579.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    2873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 1448 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízbe keverjük a cukrot,belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, legvégül a sót, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. Az elkészült tésztába beledolgozzuk a vajas- diós pankot (japán morzsa).
  4. A tésztát kinyújtjuk, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, félba hajtjuk, újra kinyújtjuk 2 mm vékonyra,derelyevágóval keskeny, 0,5 cm-es csíkokra vágjuk, megcsavarjuk (egyik kezünkkel magunk felé, másikkal ugyanakkor az ellenkező irányba, így egy mozdulattal az egészet megtekerhetjük).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól, mert most fognak kelni, erre adunk nekik 20 percet.
  6. Addig előmelegítjök a sütőnket 200 fokrra, és hőlégkeverésen (akinek nincs, alul-felül sütésen: 220 fok) pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7617
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-morzsás-sajtos grissini
Évi néni 1830 recept

Nagy grissini gyártásban voltam, de kísérletezgettem ezzel-azzal. Volt a hűtőmben a minap készített meggyes-csokis gombóc "bundájából" egy kb. maréknyi, amit nem volt szívem kidobni, de nem is tudtam hova elhasználni, pedig nagyon jó ízű volt,-ezért gondoltam egyet, és belévetettem a grissini tésztába, mint Kőmíves Kelemen az ő feleségét a habarcsba. Na ennek nem az lett a vége. Annyira finom, ropogós lett az egész tészta, hogy nem tudtam abbahagyni a kóstolgatását. Ez egy örökös körforgás, mert a pankot is a saját krumplis kenyeremből készítettem, aztán maradt a morzsa, amit ide dolgoztam bele. Mi lesz a vége...?

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek