r
Nosalty Logó

Diós mágnáspite almával Lillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Diós mágnáspite almával Lillától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 6843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    344.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6329.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    2854 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    838.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 6843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.

Az almás töltelékhez

  1. A töltelékhez a cukrot kissé megolvasztjuk a zsíron, majd rárakjuk a hámozott, reszelt, citromlével elkevert almát. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és kihűtjük.

A diós töltelékhez

  1. A diós töltelékhez a tojások sárgáját 10 percig verjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a sárgájás keveréket, a darált diót, vaníliás cukrot és a kemény habot.
  2. A tészta negyedét félretesszük a rácsozáshoz. A többit lisztezett felületen kinyújtjuk, majd zsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk a zsemlemorzsával és elegyengetjük rajta a kihűlt almás tölteléket, azon pedig a diós habot. A maradék tésztából rácsokat formázunk, majd átlósan elrendezzük a sütemény tetején. Lekenjük tojással. 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3856
  • Feltöltés dátuma: 2023. november 22.

Receptkategóriák

Diós mágnáspite almával Lillától
Lakos Benedek 264 recept

Minden család almás pitéje más. Lilláéké például házasította a diós rácsos mágnáspitét az almás süteménnyel. Az eredmény pedig lehengerlő, egészen biztosan maradandó emléket teremt majd az ízlelőbimbóinknak (attól függetlenül, hogy egy cukorbomba).

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili