r
Nosalty Logó

Diós mágnáspite almával Lillától

Lakos Benedek
Diós mágnáspite almával Lillától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

571
Kalória
9.5g
Fehérje
72.5g
Szénhidrátok
28.7g
Zsír
69.9g
Víz
129.4g
Koleszterin
3.1g
Rost
42.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 6843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

Az almás töltelékhez

A diós töltelékhez

Összesen 291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 571 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.8 g

Zsír

  • Összesen
    344.4 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1553 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6329.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    1402 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    2854 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    870 g
  • Cukor
    515 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    838.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1049 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1879 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 6843 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni.

Az almás töltelékhez

  1. A töltelékhez a cukrot kissé megolvasztjuk a zsíron, majd rárakjuk a hámozott, reszelt, citromlével elkevert almát. Ha a levét elfőtte, levesszük a tűzről, és kihűtjük.

A diós töltelékhez

  1. A diós töltelékhez a tojások sárgáját 10 percig verjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a sárgájás keveréket, a darált diót, vaníliás cukrot és a kemény habot.
  2. A tészta negyedét félretesszük a rácsozáshoz. A többit lisztezett felületen kinyújtjuk, majd zsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk a zsemlemorzsával és elegyengetjük rajta a kihűlt almás tölteléket, azon pedig a diós habot. A maradék tésztából rácsokat formázunk, majd átlósan elrendezzük a sütemény tetején. Lekenjük tojással. 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Minden család almás pitéje más. Lilláéké például házasította a diós rácsos mágnáspitét az almás süteménnyel. Az eredmény pedig lehengerlő, egészen biztosan maradandó emléket teremt majd az ízlelőbimbóinknak (attól függetlenül, hogy egy cukorbomba).

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így nevelj kaprot a kertedben, hogy bő termésű legyen

A kapor az egyik legmegosztóbb fűszernövény: vannak, akik minden ételben el tudnak képzelni egy kevéskét belőle, míg az ellentábor már az illatát (szagát?) sem bírja elviselni. Ha úgy érzed, a te kertedben ott a helye, akkor olvass tovább, hogy a lehető legtöbb teremjen belőle!

Top Receptek