r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite ahogy Sylvie készíti

NS
Mágnás diós pite ahogy Sylvie készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

977
Kalória
13.7g
Fehérje
124.1g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
63.6g
Víz
198.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
73.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrjuk. Hűtőben picit pihentetjük.
  2. A krémhez a cukrot habosra keverjük a tojássárgájákkal, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is.
  3. A tészta kétharmad részét vékonyra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd megkenjük a lekvárral. A diós krémet rásimítjuk. A tészta maradékából rudakat sodrunk, ezzel rácsozzuk be a sütemény tetejét.
  4. Előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

Ez egy nagyon egyszerű és ráadásul nagyon finom sütemény.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...