r
Nosalty Logó

Mágnás diós pite ahogy Sylvie készíti

NS
Mágnás diós pite ahogy Sylvie készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

977
Kalória
13.7g
Fehérje
124.1g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
63.6g
Víz
198.9g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
73.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 359 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.1 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.9 g

Zsír

  • Összesen
    298.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5750.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    353 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    1340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    744.4 g
  • Cukor
    438 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    381.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 5854 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 359 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a sütőporral, a vajjal, a cukorral, az egész tojással, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével alaposan összegyúrjuk. Hűtőben picit pihentetjük.
  2. A krémhez a cukrot habosra keverjük a tojássárgájákkal, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, majd beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot is.
  3. A tészta kétharmad részét vékonyra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd megkenjük a lekvárral. A diós krémet rásimítjuk. A tészta maradékából rudakat sodrunk, ezzel rácsozzuk be a sütemény tetejét.
  4. Előmelegített sütőben szép világos barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

Ez egy nagyon egyszerű és ráadásul nagyon finom sütemény.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek