Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám kedvenc sütije, Rózsa szelet néven ismert, tőle tanultam a receptet. Ez a receptem is kitűnő lakodalmas sütemény. Sikert arattam vele. 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, jól kidolgozzuk.
  2. Majd 3 egyenlő gombócot formálunk belőle, az egyik (ez lesz a középső) gombóchoz hozzáadunk 2 ek kakaót, pihentetjük hűtőben kb fél órát.
  3. Kisodorjuk az egyik sárga tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lapot megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dióval, majd a barna lap jön, ezt is megkenjük, majd meghintjük. A végén a másik sárga lap jön. Megszurkáljuk a tetejét.
  4. Kb 180 C°-os sütőben sütjük kb 30 percet, látszik majd, hogy pirul a lekvár a szélén. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
  5. A 3 tojássárgáját porcukorral szép simára kikeverjük, ne érezzük egyáltalán a cukrot, sima masszának kell lennie. Majd a kihűlt sütink tetejére egyenletesen rákenjük. Mikor megköt a sárga máz, forró vízbe mártott késsel 2x4 cm-es szeletekre vágjuk, nagyon finom.
  6. Jó étvágyat hozzá!!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 523
elküldve: 16
receptkönyvben: 339
elkészítve: 6/16
Facebookon megjelent: -

szakács

sarkat

Mióta szakács: 2012.01.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Rózsa szelet, lekváros-diós süti, sárga mázas diós süti, diótöltelékes süti

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

knekató
knekató Wed, 2014-06-04 16:05

Jól értem, hogy nyersen kerül a tojássárgája a tetejére? Meddig áll el így biztonságosan? Egyébként megsütöttem, és nagyon finom!

helena26
helena26 / helena26 Tue, 2012-10-30 22:49

Nagyon finom lehet,elmentettem és megsütöm mielőbb. Köszönöm a receptet!!!
Üdvözlettel:helena26

Andiska
Andiska Sun, 2012-10-28 00:07

Juhéééé! Már érzem is az ízét a számban! Gyerekkorom óta nem volt hozzá szerencsém, de akkor a zalai lagzikban rosszullétig faltuk ezt és az őszibarackot :-)))
Remélem majd neki merek vágni!
Köszönöm Neked, hogy emlékeztettél erre a kiváló sütikére! Istenke tartsa meg a jó szokásodat!!!

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Sat, 2012-10-27 15:14

Nagyon tetszik a sütid,,,és tényleg emlékszem gyermek korom lakodalmaira:ott láttam ezt a sütit is!
Nem sütöttem eddig de nagyon egyszerű és nagyszerű,így mindenféleképp kipróbálom ma!
Köszi a receptet:-)

640
finomliszt 45 dkg
disznózsír 18 dkg
cukor 15 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sárgabaracklekvár 6 ek
dió 20 dkg
tojássárgája 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 15 dkg