r
Nosalty Logó

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
sarkat
Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 643 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6433 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 448 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 643 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    338.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    120 g
  • Koleszterin
    1002 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6116.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1335 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    2868 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    782.1 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    354 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1008 micro
Összesen 6433 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 448 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A zsírt és a lisztet elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi anyagot, jól kidolgozzuk.
  2. Majd 3 egyenlő gombócot formálunk belőle, az egyik (ez lesz a középső) gombóchoz hozzáadunk 2 ek kakaót, pihentetjük hűtőben kb fél órát.
  3. Kisodorjuk az egyik sárga tésztát, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A lapot megkenjük lekvárral és meghintjük a darált dióval, majd a barna lap jön, ezt is megkenjük, majd meghintjük. A végén a másik sárga lap jön. Megszurkáljuk a tetejét.
  4. Kb 180 C°-os sütőben sütjük kb 30 percet, látszik majd, hogy pirul a lekvár a szélén. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
  5. A 3 tojássárgáját porcukorral szép simára kikeverjük, ne érezzük egyáltalán a cukrot, sima masszának kell lennie. Majd a kihűlt sütink tetejére egyenletesen rákenjük. Mikor megköt a sárga máz, forró vízbe mártott késsel 2x4 cm-es szeletekre vágjuk, nagyon finom.
  6. Jó étvágyat hozzá!!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 18462
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós-lekváros szelet sarkat konyhájából
sarkat 4 recept

Édesanyám kedvenc sütije, Rózsa szelet néven ismert, tőle tanultam a receptet. Ez a receptem is kitűnő lakodalmas sütemény. Sikert arattam vele. 

Hozzászólások (7)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a sütid,,,és tényleg emlékszem gyermek korom lakodalmaira:ott láttam ezt a sütit is! Nem sütöttem eddig de nagyon egyszer? és nagyszer?,így mindenféleképp kipróbálom ma! Köszi a receptet:-)

Éva-Anyóca

Guszta :-O

Törölt felhasználó

Juhéééé! Már érzem is az ízét a számban! Gyerekkorom óta nem volt hozzá szerencsém, de akkor a zalai lagzikban rosszullétig faltuk ezt és az ?szibarackot :-))) Remélem majd neki merek vágni! Köszönöm Neked, hogy emlékeztettél erre a kiváló sütikére! Istenke tartsa meg a jó szokásodat!!!

Törölt felhasználó

Nagyon várom a többi fincsi receptedet is!

helena26

Nagyon finom lehet,elmentettem és megsütöm miel?bb. Köszönöm a receptet!!! Üdvözlettel:helena26

knekató

Jól értem, hogy nyersen kerül a tojássárgája a tetejére? Meddig áll el így biztonságosan? Egyébként megsütöttem, és nagyon finom!

Julia666

Nagyon jol néz ki megprobalom :-) köszönöm a receptet

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.