r
Nosalty Logó

Diós kosárka Kiskakukk konyhájából

NS
Diós kosárka Kiskakukk konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

tetejére

435
Kalória
7.9g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
30.3g
Zsír
17.8g
Víz
75.6g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír

tészta

töltelék

tetejére

Összesen 469 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 435 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.3 g

Zsír

  • Összesen
    302.6 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    115 g
  • Koleszterin
    756 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    178.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1140 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 4341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 469 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Elsőnek a tésztát készítjük el. Egyfajta linzertészta. A lisztben elkeverjük az átszitált porcukrot, pici sót, reszelt citromhéjat, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a hideg, darabkákra vágott vagy vastagra lereszelt vajat. A tésztát iparkodunk gyorsan összegyúrni, ne melegedjen át, mert akkor a vaj olvadni kezd, és a tészta ragadósabb lesz. Fóliával letakarva berakjuk a hűtőbe, míg elkészítjük a tölteléket.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, aztán őszibarackdzsemmel ízesítjük. A dzsemeket nem készítem túl édesre, ezért mindenki ízlése szerint tegyen bele, amennyit gondol. Ha sűrűbb a dzsem, hígítani kell egy kevés forró vízzel, hogy jobban elvegyüljön a tojáshabban. Aztán a habba beleszórjuk az előre darált diót, jól elkeverjük, és kész is a töltelék.
  3. Ebben a tésztában az a jó, hogy nem kell kikenni a formákat, és a kosárkák együtt sülnek a töltelékkel. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk úgy 1,5 mm vastagra. Kb. olyan átmérőjű pogácsaszaggatóval vágunk ki belőle korongokat, mint a kosárkaforma átmérője. Minden kosárkát kibélelünk egy tésztakoronggal, óvatosan belenyomkodva. Ha sűrűbb a dzsem, most lehet tenni még egy kiskanálnyit minden kosárba, ha úgy tartja kedvünk. A tölteléket kiskanállal rakjuk a kosárkákba, aztán elsimítjuk.
  4. Ebből a mennyiségből 30 kosárka készülhet, nagyságától függően. 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Langyosra hűlve könnyen kifordíthatók a formákból, aztán hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  5. A csokoládét egy pici vajjal vagy tejszínnel felolvasztjuk vízgőz fölött. Kiskanállal adagoljuk minden kosárka tetejére, aztán megszórjuk metélt dióval, és hagyjuk megdermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Könnyű, nem megszokott töltelékkel készítettem ezeket a kosárkákat. Elállósak, zárt dobozban tartom őket karácsonyig. Megpuhulnak, és igazán finomak.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...