Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából

Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából
Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a gesztenyés finomságokat is, ezért néha ilyen nagyon egyszerű gesztenyés piskótát szoktam sütni. Ezt valóban fiatal kezdő szakácsok-cukrászok is elkészíthetik.

hozzávalók / 10 adag

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

ajánlat

Desszertnek ajánlom ezt az egyszerű, de finom piskótát. Különösen a tortadara felkelti a kisgyerekek érdeklődését... ami nálunk fontos szempont...

Szólj hozzá!

elkészítés

A pisóta elkészítése, megsütése

  1. A 6 tojásból, 5 ek lisztből, 1 ek darált mákból, 6 ek cukorból, kb. 40 x 25 cm-es tepsiben mákos piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a mákot, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 40 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral és a puha margarinnal jól összekeverjük.
  2. Ha kisült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a krémet a tetejére kenjük. Rászórjuk a csokidarát, és pár órára, akár egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
  3. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 882
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes piskóta, piskóta gesztenyés krémmel, gesztenyés piskótaszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

385
tojás 6 db
finomliszt 5 evőkanál
mák 1 ek
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
cukor 5 ek
fehér tortadara 5 dkg
gesztenyemassza 25 dkg