r
Nosalty Logó

Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából

Katrin
Gesztenyés piskóta Katrin konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

385
Kalória
5.5g
Fehérje
43.4g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
26.4g
Víz
152.1g
Koleszterin
388mg
Élelmi rost
28.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A pisóta elkészítése, megsütése

A krém elkészítése

Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 385 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2037.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1811 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1474 micro
Összesen 3855 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 330 kcal

Elkészítés

A pisóta elkészítése, megsütése

  1. A 6 tojásból, 5 ek lisztből, 1 ek darált mákból, 6 ek cukorból, kb. 40 x 25 cm-es tepsiben mákos piskótát sütünk. Egy tortaformát vajjal kikenünk, és liszttel megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként beledolgozzuk a cukrot.
  3. A tojások sárgáját simára keverjük, majd óvatosan a tojásfehérjehabhoz keverjük.
  4. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a mákot, majd adagonként egy fakanállal óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  5. A masszát rögtön az előkészített tortaformába simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 40 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítése

  1. Amíg sül a piskóta, a gesztenyemasszát a cukorral és a puha margarinnal jól összekeverjük.
  2. Ha kisült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni, majd a krémet a tetejére kenjük. Rászórjuk a csokidarát, és pár órára, akár egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
  3. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25

Szeretjük a gesztenyés finomságokat is, ezért néha ilyen nagyon egyszerű gesztenyés piskótát szoktam sütni. Ezt valóban fiatal kezdő szakácsok-cukrászok is elkészíthetik.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek