Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-kakaós ropogós muffin

Diós-kakaós ropogós muffin
Diós-kakaós ropogós muffin
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hugom muffint rendelt a farsangjára, de olyan hirtelen jött az egész, hogy nem tudtam, mit csináljak, mert 1 db tojás volt csak otthon. Azt mondtam, így nem tudok muffint sütni. Aztán rájöttem, hogy van egy csomó tojásmentes recept is, akkor meg mi baj az 1 tojással? Először sima kakaósat akartam csinálni, de mivel a büfébe kellett, úgy éreztem, valami komolyabbat kéne, így adtam hozzá a mandulát. Annyira, de annyira hiányzott belőle valami löket, az x-vegyszer, vagy valami titkos összetevő, de akárhogy törtem a fejem, semmi nem jutott eszembe. Végül a spájzban találtam egy hatalmas tál darált diót, amit anyukám tett félre, csak még nem tudja, mit akar belőle csinálni. Ebből öntöttem a tésztába, megkóstoltam, és tudtam, hogy ez így tökéletes. Mikor megsült, és megnyomkodtam a tetejét, megijedtem, hogy tök kemény, de aztán kicsit kihűlt, és megkóstoltam, rájöttem, hogy nem kemény, hanem ropogós, belül pedig puha, és olyan finom, mint valami álom. A farsangon aztán csak lestem, hogy az összes gyerek az én muffinommal a kezében rohangászik.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Nem szoktunk otthon mandulát tartani, úgyhogy nem próbáltam ki, de aroma helyett lehet bele igazi, darált mandulát tenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felmelegítjük a sütőt.
  2. Megolvasztjuk a margarint a mikróban, közben felverjük a tojást, majd hozzáöntjük a margarint.
  3. Ha már jó habos, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport és a vaníliás cukrot. Lassan adagoljuk hozzá a tejet, majd ha minden jól összekeveredett, mehet bele a liszt is és a kakaó is az aromával.
  4. Legvégül belekeverjük a diót. (A megszokottnál kicsit sűrűbb lett a tészta, de utóbb rájöttem, ettől lett olyan finom ropogós.)
  5. A muffinformákba papírkosárkákat teszünk, megtöltjük háromnegyedig a krémmel. A sütőpor miatt rendesen megdagadnak, úgyhogy vigyázzunk, mennyit teszünk bele. (Így kb. 22 muffint fogunk kapni.)
  6. 20-25 percig sütjük őket, majd konyharuhára kiszedve lehűtjük. Teljesen kihűtve tálaljuk, mikor már nem ragad hozzá a papírhoz. Porcukrot is szórhatunk a tetejére.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 22 159
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
68 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diós mandulás csokis muffin, darált diós muffin, mandulaaromás muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Thu, 2016-11-24 12:43

Van egy jól bevált muffin receptem, ezért kicsit izgultam, hogy egy másikkal hogy sikerül majd, de szerettem volna a diós verziót kipróbálni. Nem bántam meg, ez (is) egy szuper recept! Köszi a megosztást. :)

Kemény Klári
Kemény Klári Fri, 2013-09-06 10:17

Most sült ki a második adag, az elsőt már megkóstoltam... isteni finom! És puha lett (kívül-belül), szerintem azért, mert egy kicsit több tejet raktam bele, nem mértem ki pontosan, de kb. 4 decit. Én teljes kiőrlésű lisztet használok és ezért mindig több folyadékkal keverem ki a tésztát, mint amennyit a recept ír. Köszönöm a receptet!

560
tojás 1 db
margarin 20 dkg
cukor 200 g
tej 3 dl
finomliszt 350 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
dió 10 dkg
mandulaaroma 3 csepp