r
Nosalty Logó

Diós fonott húsvéti kalács

Iluska
Diós fonott húsvéti kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1726
Kalória
44.3g
Fehérje
252.2g
Szénhidrát
59.2g
Zsír
68.8g
Víz
144.1g
Koleszterin
11.1g
Élelmi rost
42.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1726 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    177.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    91 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3784.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    756.5 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    206.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 5179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 297 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk, pár kanál tejet elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, sóval, tejföllel, a tejjel, az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk.
  3. Langyos helyen duplájára kelesztjük belisztezve, letakarva, kb. 1 óra kelesztés kell.
  4. Mikor megkelt, 3 felé vesszük a tésztát. Kinyújtjuk mindegyiket tepsi hosszúságúra, porcukorral elkevert darált dióval megszórjuk a tésztákat. Mindegyikre egyformán jusson.
  5. Összefonjuk a 3 diós tekercset, és magasabb, de keskenyebb, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Lekenjük tojássárgájával. Langyos sütőbe toljuk, és 200 C fokon megsütjük szép világos barnára. Kihűlve szeleteljük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ha már húsvét, akkor ne hiányozzon a finom, fonott diós tekercs sem az asztalról. Egyszerű az elkészítése, és kellemes illatok szállnak a konyhában süléskor... ezt érezni kell...!!!

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek