Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós-fahéjas kuglóf

Diós-fahéjas kuglóf
Diós-fahéjas kuglóf
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a kuglófot egy csajos, filmnézős "bulira" készítettem. A recept "A nagy kuglófkönyvből" származik.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 170 C-ra előmelegítjük.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a lágy margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Jól eldolgozzuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sütőporral. Apránként, óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos masszához.
  5. Belekeverjük a darált diót és a rumba áztatott mazsolát.
  6. Kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük.
  7. 60-70 percig sütjük. Tűpróba!!
  8. 5 perc pihentetés után kiszedjük a formából. 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 27 436
elküldve: 1
receptkönyvben: 252
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fahéjas-diós kuglóf, fahéjas kuglóf

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lilkapsas
lilkapsas Mon, 2012-11-12 14:01

Kedves Kiki!

Már korábban kinéztem, de csak most sütöttem meg ezt a kuglófot. Nekünk tetszett, igen laktató, finom kuglóf lett belőle. Köszönet a receptért!

málni-tomi
málni-tomi Thu, 2012-11-01 23:57

Kedves Kiki!

Volna egy kérdésem... ezt Ön elkészítette? Megkóstolta?

Tegnap néztem ki az Ön receptjét. Ünnepek előtt lévén még éjjel elrohantam a Tescoba, megvenni a hiányzó alapanyagokat. Ma este neki álltam elkészíteni, de félúton elakadtam. Korábban is készítettem már kuglófot de ennél a változatnál a Rama mennyisége hirtelen megütött. Körbenéztem a hűtőben, szerencsére volt ennyi itthon. Ki is vettem, hogy felolvasztom, de úgy egymás mellett a sok zsiradék hirtelen rengetegnek tűnt. Szóltam a páromnak, hogy nézze már meg mert nem akarom elrontani. Szerinte a negyede is bőven elég lett volna. Aztán tanakodtunk, láttuk, hogy volt már aki elkészítette, senki nem panaszkodott, végülis beletettük a leírt mennyiséget. Be a sütőbe... nézegettük, elég gyanús volt... a tésztából csak úgy gyöngyözött kifelé. A megadott időre szépen meg is sült, kivettük. Az első fura dolog az volt, hogy az állaga inkább hasonlított egy kocsonyához mint egy kuglófhoz. Felszeltük, a kés pengéje csak úgy csúszott a "tésztában". Kitettük egy szép kis tányérra, a süteményes villával ahogy hozzáértünk buggyant ki belőle a zsiradék. Próbáltam felitatni egy papírtörlővel, hátha ehető forműába lehet még hozni, de egy törlőlap nem volt elég. Végül a tisztesség kedvéért megkóstoltam, egy szeletet meg is ettem. Azóta nem jó a gyomrom :( Így utólag belegondolva nagy butaság volt 25dkg zsiradékot beletenni. Ha jól meggondolom szendvicsen ezt majd egy hónap lenne mire megenném. Ezt a mennyiséget bevinni 2-3 nap alatt valószínűleg rendkívül egésszég károsító volna.
Miért is írtam ezt le önnek? Nem megbánani szeretném, inkább figyelmeztetni a többi kuglófsütő hölgyet, urat, hogy mielőtt elkészítenék józan ésszel gondolják át a mennyiségeket!

Tisztelettel,
Tamás

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2012-11-02 09:41

Kedves Tamás!
Természetesen elkészítettem már többször is, és én nagyon szeretem. Leellenőriztem a recept hozzávalókat a "Nagy kuglófoskönyvben" és ennyit írtak elő. Kétségtelen, hogy ez nem egy diétás sütemény, de a kuglófok általában nem azok. Azt hiszem, inkább a tudattól lett rosszul, egészséges szervezetnek az 1 szeletbe jutó margarintól nem lenne szabad kiakadni. Sajnálom, hogy nem ízlett. :-( Kiki

veroni85
veroni85 Sat, 2011-10-08 11:53

A 60 perc sütésről annyit, hogy én már 80 perce sütöm ezt a kuglófot, de még szinte nyers a közepe...kíváncsi vagyok, mikor lesz kész. A másik észrevételem, hogy sztem túlságosan kemény, tömör a tésztája miután minden alapanyag bele került. Nem kéne bele egy pici tej, hogy lágyítson rajta?

bakiko
bakiko Mon, 2011-05-02 12:33

valoban Oriasi es nagyon finom, koszonom a receptet, de a 25 dkg mazsola sok en csak 8 dkg tettem

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-12-18 10:08

Óriási nagyon finom lehet!!!!!
XD
!!!!

1285
tojás 4 db
margarin 25 dkg
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
rum 2 ek
fahéj 1 tk
finomliszt 12.5 dkg
mazsola 25 dkg
dió 12.5 dkg
sütőpor 1 csomag