r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Tojáslikőrös kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

kuglóf

máz, díszítés

Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

kuglóf

máz, díszítés

Összesen 4826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír

kuglóf

máz, díszítés

Összesen 321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 402 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.5 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5040 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    707.6 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    451.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1412 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1539 micro
Összesen 4826 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 321 kcal

Hozzávalók

kuglóf

máz, díszítés

Elkészítés

kuglóf

  1. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük a tojáslikőrt, a habtejszínt és az olvasztott vajat.
  2. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport, és csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd több részletben a tésztához forgatjuk.
  4. A kuglófformát kivajazzuk-kilisztezzük, majd belekanalazzuk a tésztát. Párszor érdemes az asztalhoz ütögetni a formát, hogy a lehető legkevesebb légbuborék maradjon benne.
  5. 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük a kuglófot, tűpróbával ellenőrizve a végén, hogy készen van-e. Ha igen (azaz a tű/kés tisztán jön ki a tésztából), akkor hagyjuk kihűlni a formában.

máz, díszítés

  1. A tojáslikőrt alaposan kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt-kifordított kuglóf tetejére öntjük.
  2. Apró húsvéti csokitojásokkal díszítjük, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 1080
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 23.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Tojáslikőrös kuglóf
Rosanics Petra 316 recept

Egy jó kuglóf sose rossz, ez a csodaszép tojáslikőrös verzió pedig végképp csodás. Kedvenc ünnepi likőrünk ugyanis nem csak a kuglóf tetejére került, de a tésztába is öntöttünk egy szép adagot, amitől illatos, ízes és omlós lett. A kuglóf tetejét mi pár szem csokitojással hangoltuk még ünnepibbé, de ennek hiányában kevés színes tortadarával vagy csokiforgáccsal is megszórhatjuk. Sok aktív munka nincs is vele, szóval vágjatok bele bátran, mert akár utolsó pillanatos desszertként is működik.

Hozzávalók

kuglóf

máz, díszítés

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek