r
Nosalty Logó

Diós csiga tortaformában sütve

NS
Diós csiga tortaformában sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

  • 2 dkg dió (durvára őrölt vagy vágott)

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

350
Kalória
11.1g
Fehérje
42.2g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
7.9g
Víz
36.2g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 350 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 4188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

A kenéshez

A tészta öntözéséhez

Összesen 328 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    7.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 350 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    208.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5382.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    1020 mg
  • Foszfor
    3086 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    86 mg

Víz

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1635 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1404 micro
Összesen 4188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés tejben cukorral felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit, és kézzel megdagasztjuk.
  3. Egy konyharuhával letakarva fél óráig kelesztjük (én beteszem a 30 fokos sütőbe, itt szépen megkel).
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Olajjal lekenjük, majd rászórjuk a fruktózzal összekevert darált diót, és feltekerjük, mint a bejglit.
  6. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és 28 cm-es torta formába tesszük szorosan egymás mellé. Előtte a formát kivajazhatjuk, bár én teflon formában készítettem, és nem ragadt le.
  7. Hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Szép arany barnára sütjük. A sütőt légkeveréses, 180 fokra állítjuk, 25-30 perc alatt készre sül.
  8. Sütés közben a fruktózzal és vaníliás cukorral elkevert forró tejjel meglocsoljuk. Ötlet: Ha télen készítem, a dióba kevés narancslevet és narancshéjat is teszek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x6

Évek óta gyűjtögetem a recepteket. Van, amelyik évek múlva kerül a kezembe, mint ez a recept is. Az eredeti recept kakaós csigáról szólt, én a férjem kérésére módosítottam diósra, mert a kolbászos fejtettbableveshez ezt kívánta meg.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek