Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-kardamomos kuglóf

Áfonyás-kardamomos kuglóf
Áfonyás-kardamomos kuglóf
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem diétás süti, az már biztos, de én imádom. A tejszíntől lágy lesz és nem szárad ki. A cukros áfonya isteni és mellé a kardamom íze, illata... Csak az isteni jelzőt tudom rá használni, minden nagyképűség nélkül.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, kevés cukrot elkeverünk benne és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt megkelesztjük.
  2. Az élesztős tejszínt, az olvasztott vajat, a cukrot és a tojások sárgáját alulra, a lisztete felülre adagolva a dagasztógépben rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet ketté veszünk. Egyik felébe beledolgozunk 3 tk fahéjat.
  3. A tésztát duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán két téglalapot nyújtunk belőle (kb. 60 x 20 cm). Egyiken egyenletesen elterítjük az áfonyát, megszórjuk barna cukorral és kardamommal. A másik lappal lefedjük és feltekerjük (így lesz csíkos a tészta).
  4. A tésztahengert 12 egyenlő részre elvágjuk, és kivajazott mini kuglófformába tesszük.
  5. Fél óra alatt újrakelesztjük, a tetejét megkenjük joghurttal.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  7. A formából kivéve rácson hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30x2 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 720
elküldve: 1
receptkönyvben: 44
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Isteni kuglóf, áfonyás kuglóf, csíkos kuglóf

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-02-03 07:39

Én is. Most próbálom ki a hűtőben maradt"Ómi"kovászomat. Ha eredményes, feltétlenül értesítelek.
Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-02-03 08:31

Kicsit kiserteties a szinkron koztunk; majd meghalok egy kuglofert....penteken baratok jonnek, leszunk elegen megenni, ugyhogy megvettem a kardamomot! Soha nem hasznaltam meg, de most kiprobalom!
Omi, milyen kedves nev, lehet, hogy lepipalja Jozsidat! T:)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2013-02-03 16:19

A kardamom isteni. Egyik kedvenc fűszerem. Ha használod, és hüvelyest veszel, nyomd össze és a belső magjait használd. Én sok indiai ételt főzök, abban elég sokat használok. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 21:41

Szia! Szuper guszta!!! Tetszik az összeállitás is, mert nem szeretem a mazsolát. Mentettem, köszi, T:)

430
finomliszt 75 dkg
főzőtejszín 5 dl
tojássárgája 2 db
élesztő 3 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
fahéj 3 tk
vaj 3 dkg
áfonya 30 dkg
barna cukor 3 ek
zöld kardamom 1 ek