r
Nosalty Logó

Áfonyás-kardamomos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Áfonyás-kardamomos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Összesen 5150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Összesen 274 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 431 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3346.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    780 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    1610 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    773.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1496 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 5150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejszínt meglangyosítjuk, kevés cukrot elkeverünk benne és belemorzsoljuk az élesztőt, 10 perc alatt megkelesztjük.
  2. Az élesztős tejszínt, az olvasztott vajat, a cukrot és a tojások sárgáját alulra, a lisztete felülre adagolva a dagasztógépben rugalmas tésztát gyúrunk belőle, melyet ketté veszünk. Egyik felébe beledolgozunk 3 tk fahéjat.
  3. A tésztát duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán két téglalapot nyújtunk belőle (kb. 60 x 20 cm). Egyiken egyenletesen elterítjük az áfonyát, megszórjuk barna cukorral és kardamommal. A másik lappal lefedjük és feltekerjük (így lesz csíkos a tészta).
  4. A tésztahengert 12 egyenlő részre elvágjuk, és kivajazott mini kuglófformába tesszük.
  5. Fél óra alatt újrakelesztjük, a tetejét megkenjük joghurttal.
  6. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
  7. A formából kivéve rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x30x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4857
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás-kardamomos kuglóf
Évi néni 1830 recept

Nem diétás süti, az már biztos, de én imádom. A tejszíntől lágy lesz és nem szárad ki. A cukros áfonya isteni és mellé a kardamom íze, illata... Csak az isteni jelzőt tudom rá használni, minden nagyképűség nélkül.

Hozzávalók

A tésztához

A forma előkészítéséhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?