Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű diós - lekváros

Egyszerű diós - lekváros
Egyszerű diós - lekváros
30 perc / előkészület: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tojásfehérje jól hasznosítható. Viszonylag kemény massza, tepsiben magától nem terül, ezért kicsi tepsiben érdemes sütni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vasárnap, ebéd után, nagyszerű.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A cukrot, a zsemlemorzsát és a szegfűszeget összekeverjük, és a habhoz adjuk.
  3. Végül  a masszába belekeverjük a diót.
  4. Előmelegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
  5. Ha kihűlt, lekvárral megkenjük. (A tészta édes ezért, a kissé savanykás ízű lekvár jól illik hozzá.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 22 504
elküldve: 2
receptkönyvben: 196
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

DrHouse

Mióta szakács: 2011.04.04.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-lekváros süti, lekváros-diós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-08-17 06:28

Kedves DrHouse! Nagyon tetszik a sutid, csak azt szeretnem ha megirnad, hogy milyen meretu a tepsi amiben sutotted. Elore is koszonom!
Udv. Veronika

Panka87
Panka87 Thu, 2012-08-30 17:08

Mi nem szeretjük annyira édesen, így 12dkg cukorral csináltam, de nagyon nagyon finom lett!
Köszi a receptet!

558
tojásfehérje 6 db
dió 16 dkg
cukor 16 dkg
zsemlemorzsa 4 dkg
szegfűszeg 1 késhegynyi
lekvár/ dzsem 5 ek